Sevastova: Jūtu sāpes katrā ķermeņa daļā, tomēr esmu cīnītāja

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: EPA/LETA

Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova ceturtdien uzvarēja Kremļa kausa jeb Maskavas WTA "Premier" turnīra ceturtdaļfinālā. Sportiste pēc panākuma atzina, ka jūt lielu nogurumu, taču negrasās padoties šajā turnīrā.

Sevastova ar rezultātu 4-6, 7-5, 6-3 pārspēja kādreizējo pasaules otro raketi Veru Zvonarjovu no Krievijas.

"Otrajā setā nebija viegli atgūties, taču es to paveicu," turnīra organizatoru mājaslapā citēta Sevastova.

"Savukārt trešajā setā man atsevišķās epizodēs paveicās, kas lielā mērā izšķīra mača likteni," atzina Latvijas tenisiste.

Maskavas turnīrā Sevastova izcīnījusi trīs uzvaras, kas nākušas grūtā cīņa, jo visi trīs panākumi gūti trīs setu spēlēs, turklāt Latvijas tenisiste vairākkārt maču gaitā bija zaudētājas lomā, tomēr spēja atspēlēties un sasniegt sacensību pusfinālu.

"Nākamajā mačā vēlos uzlabot servēšanu; pēc šīs spēles jūtu sāpes katrā ķermeņa daļā, tomēr esmu cīnītāja. Priecājos, ka joprojām esmu turnīrā," teica Sevastova.

Pasaules 11. un Latvijas pirmā rakete piektdien Maskavas turnīra pusfinālā tiksies ar Tunisijas tenisisti Onsu Žabēru, kura pasaules reitingā ieņem 101.pozīciju.

Abas tenisistes iepriekš tikušās vienu reizi. Tas notika pērn Čārlstonas turnīrā (ASV), kas risinājās uz māla seguma laukuma. Sevastova uzvarēja sīvā cīņā ar 7-5, 7-6(8:6). Šoreiz duelis notiks cita seguma laukumā.

"Tas bija traks mačs. Viņa izpildīja apbrīnojamus sitienus," atminas Sevastova.

Žabēra kļuvusi vēsturē par pirmo Tunisijas tenisisti, kurai izdevies iekļūt WTA līmeņa turnīra pusfinālā.

"Es turpināšu spēlēt bez [psiholoģiska] spiediena. Man uz laukuma ir jautri - tā ir manu panākumu atslēga," atzīst 24 gadus vecā Tunisijas sportiste.

Žabērai spilgti palicis atmiņā pērn notikušais duelis pret Sevastovu. Zaudējums ir bijis sāpīgs, tāpēc viņa ļoti alkst revanšēties.

"Domāju, ka mūsu spēles maniere ir līdzīga. Viņai patīk sitienos iegriezt bumbiņu, izpildīt saīsinātos sitienus, mainīt spēles ritumu," uzskata Žabēra.

"Cerams, ka spēšu revanšēties, jo man iepriekšējā reizē vajadzēja uzvarēt - es biju vadībā ar 5-2," uzsvēra Tunisijas tenisiste.

Maskavas turnīra ceturtdaļfinālā Žabēra ar rezultātu 7-5, 6-1 uzvarēja pasaules ranga 21. numuru un Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu.

Otra pusfināla pārī spēkosies Krievijas tenisiste Darja Kasatkina (WTA 14.) pret Lielbritānijas pārstāvi Džoannu Kontu (WTA 44.).

Maskavas turnīra ceturtdaļfinālā Žabēra ar rezultātu 7-5, 6-1 uzvarēja pasaules ranga 21. numuru un Igaunijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu.

Triumfējot šajā turnīrā, Sevastova jaunnedēļ pasaules rangā pirmo reizi karjerā iekļūs Top 10 jeb labāko desmitniekā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu