Irānas uzņēmums iecerējis ražot "Lamborghini" ar Hyundai motoru

Ingars Tenis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Irānā tapusi Lamborghini Murcielago kopija ar Hyundai motoru
Irānā tapusi Lamborghini Murcielago kopija ar Hyundai motoru Foto: www.instagram.com/iranian_lamborghini

Ģeopolitiskā kontekstā Irāna itin nemaz nesaistās ar automobiļu ražošanu. Tomēr arī šī joma islāmiskajā valstī pastāv un pat mēģina attīstīties. Par to liecina kāda jaunuzņēmuma ambiciozā iecere ražot Lamborghini kopijas.

Ideja pati par sevi nav slikta un pirmais irāņu Lamborghini prototips oriģinālam izskatās gaužām līdzīgs. Patiesībā pat labiem Santagatas zīmola pazinējiem, visticamāk, nākas kārtīgi ieskatīties divreiz, lai pateiktu, ka attēlā redzamais auto ir nevis Itālijā būvēts Murcielago ar V12 motoru, bet gan Vidusāzijā tapusi tā replika ar V6 dzinēju no Hyundai.

Automobilis, kura paraugs ir 670 zirgspēku Murcielago LP670-4 SV, itāļu supermašīnai ir tik līdzīgs, ka nudien uz ielas piesaistīs ne vienu vien skatienu. Tā virsbūve ir zīmolam raksturīgajā blāvi dzeltenajā krāsā, un ārējā dizainā lielu lomu spēlē dažādi oglekļa šķiedras elementi. Irāņu automobiļa nosaukums pagaidām nav paziņots, taču uz sliekšņiem vairāk nekā skaidri salasāms murcielago. Lamborghini logotips, trakojošais vērsis, gan nekur nav redzams.

Vislielākās atšķirības starp itāļu un irāņu Murcielago meklējamas motortelpā. Ja itāli uz priekšu dzen atmosfēriskais 6,5 litru V12 dzinējs ar 670 ZS, tad kopijai uzstādīts pieticīgāks, taču tāpat visnotaļ spēcīgs 3,8 litru V6 motors no Hyundai, kas ļauj sasniegt 280 km/h. Kāda ir motora jauda, gan netiek precizēts, piebilst vācu AutoBild.

Nav arī zināms, cik irāņu lambo maksās, taču diezgan droši var prognozēt, ka summa nebūs 350 000 eiro, ko Lamborghini prasīja par oriģinālo Murcielago 2009.gadā. 

Var piebilst, ka, pēc vārdā nenosauktā auto izstrādes vadītāja Masuda Moradi sacītā, Lamborghini kopija tiks izlaista 50 - 100 eksemplāros. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu