Publicēti pirmie kadri no Kerčas koledžas pēc slaktiņa

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kerčas koledža pēc slaktiņa
Kerčas koledža pēc slaktiņa Foto: AFP / Scanpix

Izmeklētāji Krievijas okupētajā Krimā piektdien turpina vākt pierādījumus Kerčas politehniskajā koledžā, kur trešdien notika nežēlīgs slaktiņš. 18 gadus vecais arodskolas audzēknis Vladislavs Rosļakovs nogalināja 20 cilvēkus un, domājams, nošāvās pats.

VIDEO: Pirmie kadri no Kerčas koledžas pēc slaktiņa

Izmeklēšanas komisija sacīja, ka joprojām mēģinot noskaidrot pusaudža motīvu. Līdzīgi kā Krievijas autokrāts Vladimirs Putins, arī izmeklētāji norādīja, ka līdzīga veida apšaudes esot notikušas ASV skolās.

Izmeklētāji savāca asins paraugus no skolas grīdas un izņēma lodes no sienām. Viņi pēta, ko uzbrucējs darīja pirms slaktiņa sarīkošanas, cerot izprast viņa motivāciju un to, kāpēc viņš uzbrukumam izraudzījās attiecīgo dienu.

Rosļakovs pēc slaktiņa tika atrasts miris ar šautu brūci. Domājams, ka viņš nošāvās.

Uzbrukumā tika detonēts spridzeklis. Rosļakova personīgajās mantās tika atrasts vēl viens spridzeklis.

Krievijas televīzija publicējusi novērošanas kameru ierakstu, kurā redzams, kā Rosļakovs medību veikalā dažas dienas pirms uzbrukuma iegādājas 150 patronas. 

Uzbrucēja Vladislava Rosļakova bijusī draudzene telekanālam RT ceturtdien skaidroja, ka puisis vēlējies atriebties par skolā pieredzēto ņirgāšanos.

Piektdien Kerča notika atvadas no slaktiņa upuriem. Lielākā daļa mirušo bija arodskolas pusaudžu vecuma audzēkņi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu