Sevastova Kremļa kausā apstājas pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Sputnik/Scanpix

Zaudējumu Kremļa kausa jeb Maskavas WTA "Premier" turnīra pusfinālā piektdien piedzīvoja Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, kas ar 3-6, 6-3 3-6 piekāpās Tunisijas tunisietei Onsai Žabērai, kura ir planētas 101. rakete.

(Papildināts viss teksts.)

Par iekļūšanu šī turnīra pusfinālā Sevastova nopelnīja 180 WTA ranga punktus, kas viņai nākamajā nedēļā pirmo reizi karjerā varētu ļaut sasniegt pasaules ranga pirmo desmitnieku.

Sevastovai šis mačs sākās veiksmīgi, jo viņa grūtā cīņā pirmajā geimā spēja lauzt pretinieces servi. Tiesa, Žabēra spēlēja agresīvāk un jau nākamajā geimā viņa breiku atspēlēja, neļaujot Latvijas pirmajai raketei uzvarēt pat vienā izspēlē. Turpinājumā laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa, tomēr neliela iniciatīva piederēja Tunisijas tenisistei, kura sestajā geimā vēlreiz lauza Sevastovas servi.

Sevastovai seta turpinājumā tā arī neatradās nekādi pretargumenti pretinieces spēlei, pirmo setu noslēdzot ar 3-6.

Otrajā setā Sevastova spēlēja pārliecinošāk, lai gan vēl pirmajā geimā Žabēra neizmantoja divas breikbumbas. Pēcāk iniciatīva pārgāja Latvijas tenisistes pusē - viņa pretiniecei vairs neļāva tikt ne pie vienas breika iespējas, kamēr pati Tunisijas sportistes servi lauza sestajā geimā. Devītajā geimā Sevastova servēja par uzvaru otrajā setā, turklāt to viņa veiksmīgi paveica, uzvarot ar 6-3.

Līdz ar to šī mača uzvarētāja bija jānoskaidro izšķirošajā - trešajā - setā. Tas vēl sākās cerīgi, jo jau pirmajā geimā Sevastova nobreikoja pretinieci, ļaujot viņai uzvarēt tikai vienā izspēlē, tomēr uzreiz pēc tam Žabēra atbildēja tieši ar to pašu. Šķietami izskatījās, ka Latvijas tenisiste bija pārņēmusi iniciatīvu, jo nākamajā geimā viņa neizmantoja vienu breikbumbu, bet piektajā geimā viņa vēlreiz salauza Žabēras servi, panākdama 3-2 sev par labu.

Tomēr uzreiz pēc tam cīņas gaita kardināli mainījās, jo Žabēra divas reizes pēc kārtas lauza Sevastovas servi un guva četrus punktus pēc kārtas, triumfējot trešajā setā ar 6-3.

Anastasija Sevastova - Onsa Žabēra 3-6, 6-3, 3-6

Līdz ar to Žabēra iekļuva Maskavas turnīra finālā, kur tiksies ar sacensību sesto numuru Darju Kasatkinu no Krievijas (WTA 14.) vai britu tenisisti Johannu Kontu (WTA 44.).

Sevastova WTA rangā ieņem savu rekordaugsto 11. vietu un turnīrā izlikta ar piekto numuru, kamēr Žabēra atrodama 101. pozīcijā.

Sevastova pirmajā kārtā ar 4-6, 7-5, 6-3 pārspēja slovākieti Magdalēnu Ribārikovu, kura ir planētas 39.rakete, bet otrajā kārtā ar 7-5, 4-6, 6-4 uzvarēja Kazahstānas pārstāvi Jūliju Putincevu, kura planētas rangā atrodama 48.vietā.

Pēc tam ceturtdaļfinālā viņa ar 4-6, 7-5, 6-3 apspēlēja Krievijas tenisisti Veru Zvonarjovu, kura atrodama 161.pozīcijā, un par pusfināla sasniegšanu Sevastova nopelnīja 180 WTA ranga punktus.

Tāpat Sevastova ir nodrošinājusi sev rezervistes statusu WTA sezonas noslēguma turnīrā, kas norisināsies nākamajā nedēļā Singapūrā.

Sevastova un Žabēra līdz šim tikušās vienu reizi, kad pērn ASV notikušā Čārlstonas WTA "Premier" sērijas turnīra astotdaļfināla mačā Latvijas sportiste ar 7-5, 7-6 (8:6) uzvarēja tunisieti.

Žabēra ceļā līdz pusfinālam pārvarēja kvalifikāciju, bet pirmajā kārtā ar 6-1, 6-2 pārliecinoši apspēlēja Krievijas sportisti Jekaterinu Makarovu (WTA 61.), kam sekoja panākums ar 6-3, 6-2 pret turnīra trešo numuru un planētas astoto raketi Sloeinu Stīvensu no ASV, bet ceturtdaļfinālā Žabēra ar 7-5, 6-1 tika pāri igaunietes Anetes Kontaveitas (WTA 21.) barjerai, kura sacensībās bija izlikta ar astoto numuru.

Pašlaik 24 gadus vecā Žabēra karjeras laikā pie WTA tituliem nav tikusi, bet ir izcīnījusi 11 ITF līmeņa trofejas. Viņas augstākais sasniegums vienspēļu rangā bijusi 83.pozīcijas sasniegšana pirms gada.

Šosezon tunisietes labākais sasniegums bija Mančestras ITF 100 000 titula izcīnīšana jūnijā, bet šogad pusfinālos, šo ieskaitot, viņa kopumā spēlējusi trīs dažādos turnīros. Kremļa kausā viņa piedalās pirmo reizi.

Sevastova šosezon izcīnījusi 42 uzvaras un cietusi 18 zaudējumus, kamēr Žabēra tikusi pie 26 panākumiem un 23 reizes cietusi neveiksmes.

Sevastovas labākais sasniegums šajā turnīrā līdz šim bija ceturtdaļfināla sasniegšana 2015.gadā, bet šobrīd izdevies pirmo reizi tikt līdz pusfinālam. Iepriekšējos divos gados viņa sacensības Maskavā noslēdza jau pirmajā spēlē.

Latvijas tenisiste šosezon izcīnījusi 3185 punktus, kas sezonas griezumā viņai dod desmito vietu. Sezonas noslēguma turnīrā piedalīsies šogad astoņas labākās tenisistes.

Kremļa kauss Maskavā notiek iekštelpu kortos uz cietā seguma. Ar šo nedēļu noslēdzas WTA tūre, bet pēc tam gaidāmi abi sezonas noslēguma turnīri.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu