Erdogans rīkos četru valstu samitu par situāciju Sīrijā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sergey Guneev / Sputnik

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans 27.oktobrī Stambulā tiksies ar Krievijas, Vācijas un Francijas līderiem, lai apspriestu situāciju Sīrijā, piektdien paziņojis Erdogana preses sekretārs.

Samitā piedalīsies Krievijas prezidents Vladimirs Putins, Francijas prezidents Emanuels Makrons un Vācijas kanclere Angela Merkele.

Tikšanās mērķis ir meklēt "ilgstošu risinājumu" Sīrijas konfliktam un situācijai Sīrijas Idlibas provincē, kas ir pēdējais lielais kaujinieku kontrolētais atbalsta punkts valstī.

Erdogans sākotnēji plānoja septembrī sarīkot starptautisku samitu, bet tas nenotika.

Krievija, kas ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotā, un Turcija, kas pilsoņkarā atbalstīja nemierniekus, 17.septembrī panāca vienošanos, kas paredz izveidot Idlibas provincē 15 līdz 20 kilometrus platu demilitarizēto zonu. Šī zona nošķirtu karojošās puses, un to kontrolētu Ankara un Maskava.

Taču ar vienošanās īstenošanu nevedas tik raiti, cik bija plānots.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu