Ļoti dārga šķiršanās: Krievijas miljardierim bijušajai sievai jāmaksā £450 miljoni

TVNET/Bloomberg
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tatjana Ahmedova. 1.februāris, 2018
Tatjana Ahmedova. 1.februāris, 2018 Foto: RICK FINDLER/TT NYHETSBYRÅN

Krievijas miljardieris Farhads Ahmedovs piedzīvojis zaudējumu vienā no visu laiku dārgākajām šķiršanās prāvām. Maskavas tiesa nav apmierinājusi Ahmedova prasību atzīt, ka viņa laulība ar Tatjanu Ahmedovu esot šķirta jau pirms 16 gadiem, kas nozīmē, ka miljardierim nāksies sekot Londonas tiesas lēmumam  par vairāk nekā 450 miljonu sterliņu mārciņu (511 miljonu eiro) izmaksāšanu bijušajai sievai, vēsta raidorganizācija "Bloomberg".

Ahmedovs iepriekš atteicās piedalīties Londonā notiekošajā prāvā, sakot, ka pirms vairākiem gadiem jau esot izšķīries Krievijā.

Taču Maskavas tiesa atstāja spēkā zemākas instances tiesas lēmumu, ar ko tika noraidīti Ahmedova mēģinājumi pierādīt it kā notikušo šķiršanos. Ahmedovs nespēja sniegt "pietiekamus un ticamus pierādījumus", secināja zemākās instances tiesa.

Ahmedova advokāts prāvas sākumposmā Londonas tiesā bija iesniedzis "oficiālus" dokumentus par šķiršanos Krievijā. Taču tiesnesis Čārlzs Hadons-Keivs sacīja, ka dokumenti esot bijuši viltoti. Tiesnesis lēma, ka Tatjanai Ahmedovai šķiroties pienākas 41% no vīra bagātības.

Kā norāda Tatjanas Ahmedovas advokāts, "vienīgā Ahmedovas kundzes oficiālā šķiršanās noslēdzās Londonā 2016.gadā".

"Maskavas Pilsētas tiesas lēmums pieliek punktu viņa mēģinājumiem izvairīties no realitātes, kas kļūst arvien izmisīgāki," paziņoja sievietes advokāts Jurijs Kuzņecovs.

Tomēr Ahmedovs dusmīgā īsziņā sacījis, ka bijušās sievas izredzes saņemt brango naudas summu esot "nulle", neskatoties uz tiesas lēmumu.

Tatjana Ahmedova cenšas panākt miljardiera greznās luksusa jahtas "MV Luna" konfiscēšanu, lai nodrošinātos, ka viņa saņems pietiesāto naudas summu. 492 miljonus ASV dolāru (429 miljonu eiro) vērtā jahta patlaban aizturēta Dubaijā.

63 gadus vecais dabasgāzes magnāts Ahmedovs stāsta, ka esot atbalstījis bijušo sievu pēc laulības šķiršanas Krievijā. Pie vēlākās lietas ierosināšanas Londonā viņš vainoja ciniskus advokātus un politisko klimatu Lielbritānijā.

Ceturtdien Ahmedovs norādīja, ka plānojot pārsūdzēt Maskavas tiesas lēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu