Vimbldonas tenisa turnīrā tiks ieviests piektā seta taibreiks

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vimbldonas tenisa turnīra korts
Vimbldonas tenisa turnīra korts Foto: AFP/LETA

Prestižajā Vimbldonas tenisa turnīrā, sākot ar nākamo gadu, tiks ieviests piektā seta taibreiks, ja rezultāts būs neizšķirts 12-12.

Taibreiks piektajā setā būs vīriešu sacensībās, kamēr pārējās disciplīnās tas būs trešajā setā.

Šāds lēmums pieņemts, lai turnīrā vairs nebūtu pārlieku garu maču, turklāt tika izvērtēti pēdējo 20 gadu spēļu dati un citi faktori, kā, piemēram, maču plānošana.

ASV tenisistam Džonam Isneram pieder ilgākās spēles rekords, kad viņš 2010.gada Vimbldonas sacensībās 11 stundu ilgā cīņā, kas tika sadalīta trīs dienās, pieveica francūzi Nikolā Maī. Toreiz piektais sets noslēdzās ar rezultātu 70-68 amerikāņa labā.

Pārāk ilgo spēļu problēma atkal aktivizējās šīgada Vimbldonas turnīrā, kad Dienvidāfrikas tenisists Kevins Andersons pusfinālā spēkojās ar Isneru. Šajā vairāk nekā sešas stundas garajā mačā piektais sets noslēdzās ar 26-24 par labu Andersonam, tam vēsturē paliekot kā ceturtajam ilgākajam tenisa mačam.

"Mēs uzskatām, ka ir īstais laiks ieviest taibreika izspēles metodi spēlēs, kurās piektā seta izspēles var ievilkties pārāk garas," paziņojis Vimbldonas turnīra organizators Filips Bruks.

Līdz ar to Vimbldonas turnīrs un ASV atklātais čempionāts būs divi no četriem "Grand Slam" turnīriem, kuros piektajā setā būs taibreiks. Savukārt Austrālijas un Francijas atklātajos čempionātos ir klasiskais formāts, kurā spēlētājiem ir jāgūst divu geimu pārsvars.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu