Laikraksts: Ķelnes stacijas uzbrucēju vajadzējis deportēt (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Sīrietis, kurš tiek apsūdzēts par ļaunprātīgu dedzināšanu un ķīlnieces sagrābšanu Ķelnes dzelzceļa stacijā, jau pirms laba laika bija jādeportē uz Čehiju, piektdien vēsta laikraksts "Koelner Stadt-Anzeiger".

Aizdomās turētais vispirms lūdzis piešķirt patvērumu Čehijā un tas nozīmē, ka jautājums par bēgļa statusa piešķiršanu bija jāizskata šajā valstī.

Tomēr viņš vēlāk devies uz Vāciju. Tā kā Vācijas federālā bēgļu aģentūra (BAMF) nebija spējusi sīrieti deportēt līdz sešu mēnešu termiņa beigām, viņš Vācijā saņēmis uzturēšanās atļauju līdz 2021.gadam.

Atbilstoši Eiropas Savienības vadlīnijām patvēruma pieprasītāju lietas ir jāizskata valstī, kurā viņi pieteikumus iesnieguši pirmo reizi.

BAMF preses sekretāre sacīja, ka šī versija šobrīd tiek pārbaudīta.

Mohameds A. R., kura pilnais vārds netiek atklāts, ņemot vērā Vācijas privātuma aizsardzības likumus, tiek turēts aizdomās par tīšu dedzināšanu ātro uzkodu restorānā, kā rezultātā nopietni tika savainota 14 gadus veca meitene, un ķīlnieces sagrābšanā aptiekā.

Sarunās ar policiju incidenta gaitā Mohameds A. R. pieprasīja, lai viņam ļauj pamest Vāciju un doties uz teroristu grupējuma "Islāma valsts" kontrolēto teritoriju Sīrijā.

Tā dēvētā Dublinas regula nosaka, ka migranti sešu mēnešu laikā jādeportē uz ES valsti, kur viņi pirmo reizi tikuši reģistrēti. Regulas darbība migrācijas krīzes kulminācijas laikā bija apturēta, tomēr pēdējo trīs gadu laikā tās darbība pakāpeniski atjaunota.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu