Lietuvā vairākos produktos atrastas adatas (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: rudyjuanito, CC BY-NC-ND 2.0

Lietuvas Pārtikas un veterinārais dienests informējis sabiedrību, ka nedēļas laikā saņēmis četrus ziņojumus par pārtikas precēs atrastām adatām.

Kā norādīts dienesta paziņojumā, trijos gadījumos ziņots par adatām banānos, bet vienā gadījumā - par adatu atdzesētā gaļā.

Dienests aicinājis cilvēkus būt uzmanīgiem, īpaši attiecībā uz banāniem, - tos pirms lietošanas rūpīgi apskatīt un sagriezt gabaliņos.

"Šādas ļaunprātības konstatētas dažādos tirdzniecības centros, (..) augļi atvesti no dažādiem uzņēmumiem, tos piegādājuši vairāki importētāji, tādēļ ir aizdomas, ka tie sabojāti tirdzniecības centru zālēs vai noliktavās," norādījis Pārtikas un veterinārā dienesta vadītājs Darjus Remeika.

Šobrīd dienests strādā ar tirgotāju pārstāvjiem, aicinot pastiprināt kontroli, īpaši dārzeņu nodaļās, rūpīgi uzraudzīt tirdzniecības zāles, izmeklēšanā iesaistot arī tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus vai apsargus.

"Arī pircējus mēs aicinām būt vērīgiem, nepalikt vienaldzīgiem un, pamanot cilvēkus, kas uzvedas dīvaini, nekavējoties ziņot par to tirdzniecības darbiniekiem," uzsvēris Remeika.

Pirmais banāns, kurā tika atrasta adata, bija nopirkts tirdzniecības centrā "Lidl" Šauļos, otrais - Kauņas veikalā "Iki" un trešais - Marijampoles veikalā "Maxima". Šajos veikalos sākta novērošanas kameru ierakstu pārskatīšana. Tirdzniecības centri arī mudināti pastiprināt pārtikas preču kontroli uzglabāšanas un pārdošanas laikā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu