Smagi cietušu jaunieti ar helikopteri nogādā slimnīcā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS) šodien ar helikopteru tika nogādāts smagi cietis jauns puisis no Rēzeknes novada, kuram darba vietā uzgruva zemes blāķis, aģentūru LETA informēja RAKUS.

Veicot darbus tranšejā, vīrietim virsū uzgruva zemes blāķis, kā rezultātā viņš bija guva smagas krūšukurvja, plaušu un iegurņa traumas.

Pacienta transportēšanā un dzīvības glābšanā piedalījās RAKUS anesteziologs reanimatologs Oļegs Šuba, torakālie ķirurgi Ints Siliņš un Ilze Ruice, bronhologs Pēteris Juris Lejnieks, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Specializētās medicīnas centra speciālisti un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīri.

Kā norādīja Šuba, vīrieša stāvoklis bija ļoti smags, tāpēc viņu nebija iespējams transportēt ar sauszemes transportu un tika piesaistīts NBS helikopters. Pašlaik vīrietis atrodas Austrumu slimnīcas reanimācijas nodaļā, un viņa stāvoklis joprojām ir smags.

RAKUS ir vienīgā ārstniecības iestāde Latvijā, kur darbojas speciāla Politraumu vienība un 24 stundas diennaktī pieejami visi speciālisti, kuri var būt nepieciešami pacienta ar politraumu glābšanai un aprūpei. Šādu pacientu dzīvības glābšanā un ārstēšanā vienmēr ir iesaistīta liela ārstu komanda, kuras kodolu veido pieredzējis ķirurgs, radiologs diagnosts, anesteziologs reanimatologs un traumatologs, skaidroja slimnīcā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu