Stradiņa slimnīcā uz konsultācijām bez brīdinājuma neierodas 10% pacientu (2)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijā pirmais Klīnisko pētījumu ambulatorais centrs
Latvijā pirmais Klīnisko pētījumu ambulatorais centrs Foto: Evija Trifanova / LETA

Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīcā uz konsultācijām bez brīdinājuma neierodas aptuveni 10% pacientu, informēja slimnīcas pārstāve Janita Veinberga.

Viņa sacīja, ka, salīdzinot ar pagājušo gadu, situācijai ir tendence uzlaboties, ko slimnīca skaidro ar pacientu apzinīgumu. Cilvēki gaida rindā uz vizīti vai izmeklējumu un apzinās, ka neierodoties, nāksies gaidīt no jauna, piebilda Veinberga.

Vienlaikus viņa norādīja, ka slimnīcas Klientu informācijas un apkalpošanas daļas darbinieki arī apzvana pacientus pirms vizītēm un izmeklējumiem, atgādinot par tiem, tādejādi mēģinot nodrošināties pret «tukšajām» pierakstu vietām.

Slimnīcas pārstāve sacīja, ka ir gadījumi, kad pacienti piemirsuši savu pieraksta laiku un ir pateicīgi par atgādinājumu, kā arī tādi, kuri šī zvana laikā informē, ka uz vizīti neieradīsies, bet tie esot atsevišķi gadījumi, ne kopējā tendence.

Jau ziņots, ka apkopotā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas statistika par 2018.gada pieteikto un faktiski notikušo konsultāciju skaitu no janvāra līdz oktobrim liecina, ka 14% jeb gandrīz 23 000 pacientu ar ģimenēm nav ieradušies uz pieteiktajām konsultācijām, iepriekš par to nebrīdinot.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu