Par virslīgas septembra labāko futbolistu kļuvis Aijeguns

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tosins Aijeguns un Dejans Vukičevičs
Tosins Aijeguns un Dejans Vukičevičs Foto: Raitis Supe / synottipvirsliga.lv

Par "SynotTip" Latvijas futbola virslīgas septembra mēneša labāko spēlētāju sestdien nosaukts "Ventspils" nigēriešu leģionārs Tosins Aijeguns. Tikmēr labākā trenera balva piešķirta "Ventspils" stūrmanim Dejanam Vukičevičam.

Vēl uz septembra mēneša labākā spēlētāja titulu pretendēja Vitālijs Jagodinskis ("Ventspils"), Ivans Lukjanovs, Vladimirs Bajenko (abi - "Riga") un Sejdina Keitā ("Liepāja"/"Mogo"). Noslēdzoties žurnālistu un līdzjutēju balsojumam, kļuva zināms, ka labākā spēlētāja titulu ieguvis Aijeguns, kurš balsojumā vien par pieciem punktiem pārspēja "Riga" kapteini Bajenko.

Septembrī virslīgas čempionātā tika aizvadītas četras spēļu kārtas, kuru laikā "Ventspils" klubs izcīnīja drošas uzvaras visos mačos. Jau 1.septembrī ventspilnieki savā laukumā ar 2:0 pārspēja RFS, mača pirmos vārtus gūstot tieši Aijegunam. Sekojošajā nedēļas nogalē mači nenotika saistībā ar nacionālās izlases spēlēm UEFA Nāciju līgā, taču 15.septembrī "Ventspili" viesos ar 2:0 pārspēja "Metta"/"Latvijas Universitāte" (LU) komandu.

Savu vārdu Aijeguns skaļāk teikt lika sekojošajā spēlē, ko "Ventspils" viesos aizvadīja pret "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskolu" (ViA). Graujošajā 6:1 uzvarā Aijeguna kontā bija divi vārti, tai skaitā realizēts 11 metru soda sitiens, savukārt spožāko maču septembrī nigērietis aizvadīja pēc tam, kad ventspilnieki savā laukumā uzņēma "Jelgavu". Zemgales kluba pretestību mājinieki spēja salauzt vien spēles beigu daļā un gūt uzvaru ar 2:0. Vārtu guvumi bija 74. un 82. minūtēs, abas reizes precīzam esot tieši Aijegunam.

Četras uzvaras četros mačos - teicams "Ventspils" sniegums, kas novērtēts arī ar mēneša labākā trenera balvas piešķiršanu Vukičevičam. Viņam šī ir jau otrā mēneša labākā trenera balva šosezon, tādu pašu titulu iegūstot arī jūlijā.

Par aprīļa labāko virslīgas spēlētāju tika atzīts "Liepāja"/"Mogo" uzbrucējs Artūrs Karašausks, bet labākā trenera balva tika liepājnieku stūrmanim Tamazam Pertijam, kurš nu darbu ir zaudējis.

Maijā šos apbalvojumus izpelnījās Adeleke Akinjemi ("Ventspils") un RFS vadītājs Valds Dambrausks, jūnijā labākā gods tika Robertam Uldriķim, kurš pārstāvēja RFS komandu, bet tagad jau ir pārcēlies uz Šveices klubu "Sion", kā arī par labāko treneri tika nosaukts Mihails Koņevs, kurš tad bija "Riga" komandas galvenā trenera vietas izpildītājs.

Savukārt jūlijā labākā futbolista balva atkal tika Akinjemi, bet par labāko treneri kļuva Vukičevičs.

Augustā šis gods tika "Riga" vārtsargam Robertam Ozolam un šīs vienības galvenajam trenerim Viktoram Skripņikam.

Mēneša labākā futbolista balvas kandidātus izvirza Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga", kam seko sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums sociālajos tīklos, savukārt labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu