Maskava nosoda ASV par apsūdzību izvirzīšanu Krievijas pilsonei vēlēšanu ietekmēšanas lietā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs
Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs Foto: SCANPIX/REUTERS

Maskava sestdien nosodīja Vašingtonu par to, ka ASV izvirzījušas apsūdzības Krievijas pilsonei par iejaukšanos Savienoto Valstu vēlēšanās, apgalvojot, ka apsūdzības esot safabricētas, lai Krievijai noteiktu jaunas sankcijas.

"Mēs saprotam, ka Vašingtona fabricē ieganstus, lai vēlreiz mūsu valstij noteiktu bēdīgi slavenās sankcijas," paziņojumā citēts Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Rjabkovs.

Atgādinot, ka iepriekš izvirzītas apsūdzības saistībā ar ASV 2016.gada prezidenta vēlēšanām, Rjabkovs sacīja, ka "Vašingtonā viņi tagad mēģina izspēlēt to pašu kārti pirms gaidāmās ASV vēlēšanu dienas".

6.novembrī ASV notiks Kongresa starpvēlēšanas.

ASV Tieslietu ministrija piektdien paziņoja, ka izvirzījusi apsūdzības Krievijas pilsonei Jeļenai Husjainovai no Sanktpēterburgas par iejaukšanos 2016.gada prezidenta un Kongresa vēlēšanās, kā arī nākammēnes gaidāmajās Kongresa starpvēlēšanās.

Pēc ASV Tieslietu ministrijas sniegtajām ziņām, 44 gadus vecā Husjainova, būdama projekta "Lahta" galvenā grāmatvede, nodrošinājusi finansējumu sociālo tīklu "troļļu" darbībai, kuras nolūks bijis ietekmēt amerikāņu vēlētāju uzskatus.

Husjainova ir pirmais cilvēks, kas apsūdzēts par iejaukšanos nākammēnes gaidāmajās vēlēšanās.

Rjabkovs apsūdzēja "zināmus ASV politiķus apkaunojošā apmelošanas kampaņas uzsākšanā", lai gūtu politisku labumu un "vienlaikus vērstu spiedienu pret Krieviju".

Maskava brīdināja Vašingtonu, ka, "demonstrējot naidīgumu", tā "saņems vēl spēcīgāku atbildi".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu