Rīgas "Dinamo" izbraukuma tūrē gūst vēl vienu uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas "Dinamo" komanda, turpinot izbraukuma spēļu tūri Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā, sestdien izbraukumā ar rezultātu 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pārspēja Maskavas apgabala Podoļskas "Vitjaz" vienību.

Rīgas "Dinamo" labā vārtus guva Kevins Klārks un Lauris Dārziņš. Savukārt "Vitjaz" labā izcēlās Miro Āltonens.

Jau mača pirmajā minūtē noraidījumu nopelnīja Gints Meija, bet Latvijas klubs meistarīgi mazākumu izturēja. Pateicoties vairākumam, "Vitjaz" spēles sākumā bija ieguvusi iniciatīvu, kamēr rīdziniekiem saasināt situāciju pie pretinieku vārtiem izdevās vien retu reizi. Pirmajā periodā starp abu vienību spēlētājiem bija vērojams aktīvs hokejs bez lielām pauzēm.

Lai arī neliela iniciatīva piederēja mājiniekiem, tieši Rīgas "Dinamo" atklāja cīņas rezultātu, jo vairākumā Klārks pamainīja Metjū Majones mestās ripas lidojuma virzienu, gūdams vārtus 14.minūtē.

Pēdējās trešdaļas minūtēs "Vitjaz" atkal kontrolēja notikumu gaitu laukumā, bet pēdējās sekundēs Latvijas komandu no vārtu zaudējuma glāba Kristers Gudļevskis.

Otrās trešdaļas sākumā "Vitjaz" vienībai bija liels spiediens, taču mājiniekiem Gudļevski pārspēt neizdevās. Tikmēr rīdziniekiem bija iespēja atbildēt ar pretuzbrukumiem, turklāt bīstamas situācijas pie pretinieku vārtiem radīja Dārziņš, Miķelis Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs. Tieši rīdzinieki bija tie, kas guva vārtus, jo 27.minūtē ar teicamu plaukstas metienu izcēlās Dārziņš.

Dažas minūtes vēlāk rīdzinieki nopelnīja noraidījumu, kā rezultātā pirmos vārtus guva arī "Vitjaz" - 32.minūtē nepieskatīts palika Āltonens, kuram ar precīzu metienu izdevās rezultāta starpību samazināt līdz minimumam. Otrā perioda priekšpēdējā minūtē par rupju spēka paņēmienu 5+20 minūšu noraidījumu saņēma Skvorcovs, kuram līdz ar to spēle bija beigusies.

Tikmēr rīdziniekiem mazākumā bija jāspēlē piecas minūtes, bet līdz pārtraukumam "Vitjaz" viena hokejista pārsvaru vēl neizmantoja, lai gan uz Gudļevska vārtiem bija liels spiediens.

Rīgas "Dinamo" kopumā piecu minūšu mazākumu arī varonīgi izturēja, jo komanda teicami darbojās aizsardzībā un nepārspējams vārtos bija Gudļevskis. Arī pēc vairākuma neizmantošanas "Vitjaz" turpināja radīt spiedienu uz rīdzinieku vārtiem, bet cīņas gaita pamazām izlīdzinājās. Laukumā dominēja aktīvs un skatāms hokejs, turklāt Latvijas klubs izturēja vēl vienu mazākumu par skaitliskā sastāva pārkāpumu, taču pēc tam nespēja gūt vārtus vairākumā.

Pēdējās desmit pamatlaika minūtēs komandas nekautrējās uzbrukt vārtiem, turklāt rupjš spēka paņēmiens tika veikts pret rīdzinieku krievu aizsargu Sergeju Gimajevu. Viņš tika iegrūsts apmalē un nevarēja spēli turpināt, taču tiesneši "Vitjaz" vienībai noraidījumu nepiešķīra. 56.minūtē mājinieki gan tika pie noraidījuma par skaitliskā sastāva pārkāpumu, bet vairākuma beigās pie mājinieku vārtiem radās pamatīga burzma, taču vārti netika gūti.

Vairākumu Rīgas "Dinamo" hokejisti tā arī neizmantoja, bet pamatlaika beigās "Vitjaz" nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Ievērojamu mājinieku pārsvaru rīdzinieki arī izturēja un nosargāja uzvaru sestdienas mačā.

Rīgas "Dinamo" šosezon KHL čempionātā 20 spēlēs ir izcīnījusi deviņas uzvaras, ar 19 punktiem ieņemot septīto/astoto vietu Rietumu konferencē. Šīs pozīcijas tiek dalītas tieši ar "Vitjaz".

Rīgas "Dinamo" šo izbraukumu iesāka ceturtdien, kad ar 3:2 pārspēja latviešu uzbrucēju Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak". Šo izbraukumu rīdzinieki noslēgs pirmdien, kad būs jātiekas ar sava bijušā vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Savukārt pēc atgriešanās mājās pirmais mačs būs 26.oktobrī pret spēcīgo Sanktpēterburgas SKA.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu