Brieža kategorijā Kubas bokseris Dortikoss sasniedz supersērijas pusfinālu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kubas bokseris Juniers Dortikoss
Kubas bokseris Juniers Dortikoss Foto: ITAR-TASS/LETA

Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem), kurā piedalās arī Mairis Briedis, pusfinālu sasniedzis Juniers Dortikoss no Kubas. Viņš tiek uzskatīts par otru spēcīgāko cīkstoni šajā turnīrā uzreiz pēc Latvijas boksera.

ASV pilsētā Orlando sestdien supersērijas ceturtdaļfinālā Dortikoss guva uzvaru 12 raundu cīņā, pēc punktiem (116-112, 115-113, 115-113) pārspējot Mateušu Masterņaku no Polijas.

32 gadus vecais Dortikoss izcīnīja 23. uzvaru karjerā (21 nokauts). Viņa karjerā ir arī viens zaudējums, kas piedzīvots supersērijas pirmās sezonas pusfinālā pret Muratu Gasijevu (Krievija).

Savukārt 31 gadu vecais Masterņaks, kuram karjerā ir 41 uzvara (28 nokauti), piedzīvojis 5. zaudējumu, noslēdzot dalību supersērijas otrajā sezonā.

Dortikoss supersērijas pusfinālā spēkosies ar ASV bokseri Endrū Tabiti. 29 gadus vecais amerikānis pagājušajā nedēļā Jekaterinburgā ceturtdaļfinālā 12 raundos pēc punktiem pārspēja Ruslanu Faiferu no Krievijas.

Tabiti karjerā zaudējumu nav piedzīvojis, izcīnot 17 uzvaras (13 nokauti). Savukārt 27 gadus vecais Faifers cieta karjerā pirmo zaudējumu (23 uzvaras, 16 nokauti).

Supersērijas otrās sezonas pirmā smagā svara kategorijas favorīts Briedis ceturtdaļfināla cīņu aizvadīs 10. novembrī Čikāgā (ASV), spēkojoties ar armēņu izcelsmes Vācijas pārstāvi Noelu Gevoru, kurš pazīstams arī ar vārdu Norairs Mikaeljans.

33 gadus vecais Briedis karjeras laikā izcīnījis 24 uzvaras (18 ar nokautu) un piedzīvojis 1 zaudējumu, tikmēr 28 gadus vecais Gevors (Mikaeljans) uzvarējis 23 cīņas (10 nokauti) un zaudējis 1 dueli.

Supersērijas otrās sezonas pirmā smagā svara kategorijā vēl vienā ceturtdaļfinālā ringā tiksies Polijas bokseris Kšištofs Glovackis un Maksims Vlasovs no Krievijas. Arī šis duelis notiks 10. novembrī Čikāgā.

32 gadus vecais Glovackis karjerā ticis pie 30 uzvarām (19 nokauti) un cietis 1 zaudējumu), tikmēr 32 gadu vecais Vlasovs karjerā aizvadījis 44 cīņas, 42 no tām izcīnot uzvaru (25 nokauti), bet piedzīvojis arī 2 zaudējumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu