Kariņš: Trīs jaunievēlētajām partijām būtu savstarpēji jāvienojas par vienu premjera kandidātu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Jaunās Vienotības" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē, kurā informē par politiskā spēka "Jaunā Vienotība" turpmāko rīcību obligātā iepirkuma komponentes likvidēšanai.
"Jaunās Vienotības" valdes priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš piedalās preses konferencē, kurā informē par politiskā spēka "Jaunā Vienotība" turpmāko rīcību obligātā iepirkuma komponentes likvidēšanai. Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidentam Raimondam Vējonim būtu jānosauc viens nākamā premjera amata kandidāts, vai arī trīs jaunievēlētajām partijām savstarpēji jāvienojas par vienu kandidātu, aģentūrai LETA sacīja partiju apvienības "Jaunā Vienotība" (JV) priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš.

"Lai valdības veidošana pavirzītos uz priekšu, ir divi ceļi. Vai nu prezidents nosauc vienu konkrētu kandidātu, kurš tālāk jau runā par nākamo valdību, vai arī trīs jaunievēlētie lielākie politiskie spēki - Jaunā konservatīvā partija (JKP), "KPV LV" un "Attīstībai/Par!" - savstarpējās sarunās vienojas, kurš uzņemsies valdības veidošanu," sacīja Kariņš.

Politiķis norādīja, ka JV ir runājusi ar visām partijām un konstatējusi, ka nav iemeslu, lai nevarētu strādāt ar visiem kopā.

"Protams, līdz šim JV ilgstoša sadarbība bija ar nacionālo apvienību un ZZS, tagad jāvēro, kurš no jaunievēlētajiem spēkiem uzņemsies galveno iniciatīvu. JV ir gatava strādāt ar visām ievēlētajām tā dēvētajām latviskajām partijām," norādīja Kariņš.

Viņš piebilda, ka pagaidām JV nav nākamnedēļ ieplānojusi tikšanos ar kādu no politiskajiem spēkiem, taču partija ir gatava turpināt sarunas ar jebkuru no tiem.

Jau vēstīts, ka pēc notikušajām konsultācijām ar politiskajām partijām Valsts prezidents Raimonds Vējonis turpinās izvērtēt Alda Gobzema ("KPV LV"), Jāņa Bordāna (JKP) un Arta Pabrika (Attīstībai/Par!") kandidatūras uz Ministru prezidenta amatu.

Valsts prezidents sagaida, ka turpmākajā politisko partiju konsultāciju laikā tiks panākta vienošanās par vairākuma atbalstu vienam no šiem kandidātiem.

Valsts prezidents izvirzīs tikai tādu Ministru prezidenta amata kandidātu, par kuru nebūs šaubas par viņa iespējām saņemt atļauju pieejai valsts noslēpumam. Lai noskaidrotu iespējamību saņemt atļauju pieejai valsts noslēpumam, tikšanās laikā Valsts prezidents aicināja visus trīs potenciālos premjera amata kandidātus iesniegt nepieciešamos dokumentus.

Pašlaik iniciatīvu valdības veidošanas sarunās uzņēmušies trīs politiskie spēki - JKP, "KPV LV" un "Attīstībai/Par!". JKP premjera kandidāts ir Bordāns, "KPV LV" - Gobzems un "Attīstībai/Par!" - Pabriks.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu