Valsts kontrole saskata pārkāpumus ziedojumu saņemšanā Liepājas pašvaldībā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts kontroles padomes locekle Zita Zariņa (no kreisās), valsts kontroliere Elita Krūmiņa un sabiedrisko attiecību speciālists Reinis Grāvītis piedalās preses konferencē par ministriju un centrālo iestāžu 2017. gada finanšu revīziju rezultātiem.
Valsts kontroles padomes locekle Zita Zariņa (no kreisās), valsts kontroliere Elita Krūmiņa un sabiedrisko attiecību speciālists Reinis Grāvītis piedalās preses konferencē par ministriju un centrālo iestāžu 2017. gada finanšu revīziju rezultātiem. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ir pazīmes, ka Liepājas pašvaldība neievēro normatīvajos aktos noteiktos ziedojumu saņemšanas un ziedošanas ierobežojumus, secinājusi Valsts kontrole (VK) revīzijā par 2017.gada pārskatu par valsts budžeta izpildi un par pašvaldību budžetiem.

2016. un 2017.gadā Liepājas pašvaldība saskaņā ar noslēgtiem ziedojumu līgumiem no azartspēļu organizētāja SIA "Optibet" saņēmusi ziedojumus 64 000 eiro apmērā. Ziedojumu līgumos norādīts, ka ziedojumi ir veikti ar mērķi atbalstīt Liepājas hokeja meistarības attīstību un izlietojami hokeja attīstībai.

Pēc ziedojumu saņemšanas pašvaldība periodiski veica saņemto ziedojumu pārskaitījumus biedrībai "Hokeja klubs "Liepāja"". Tā kā pašvaldība ziedojumu saņemšanā darbojās kā starpnieks, tas norāda uz pazīmēm par iespējamu normatīvajos aktos noteikto ziedojumu saņemšanas un ziedošanas ierobežojumu neievērošanu, secinājusi VK.

Valsts kontrolieri revīzija konstatējuši, ka 2014.gada 23.jūlijā noslēgtajā ziedojuma līgumā starp Liepājas domes Sporta pārvaldi un "Optibet" pašvaldība apņemas tās rīkotajos pasākumos bez maksas publiskot ziedotāja nosaukumu, ziedotāju speciāli nereklamējot, kā arī ziedotājam noteiktas tiesības iekļaut informāciju par veikto ziedojumu jebkura veida informācijas materiālos. Tāpat līgumā ziedotājam paredzētas arī tiesības saņemt uzņēmumu ienākuma nodokļa atlaidi, lai gan pēc publiski pieejamās informācijas "Optibet" ir biedrības un hokeja komandas "Liepāja Optibet" sponsors.

Revīzijas gaitā secināts arī, ka pašvaldības Sporta pārvaldes vadītājs pieņēmis lēmumus par ziedojumiem un parakstījis ziedojumu līgumus, bet Sporta pārvaldes vadītāja vietniece izdevusi rīkojumus un parakstījusi līgumus par ziedojumu pārskaitīšanu, lai gan nebija saņemta augstākas amatpersonas vai domes atļauja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu