Marķētās dīzeļdegvielas realizācija astoņos mēnešos samazinājusies par 5,6%

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Degvielas kannas un piltuve.
Degvielas kannas un piltuve. Foto: Edijs Pālens/LETA

Iezīmētā (marķētā) dīzeļdegviela šogad astoņos mēnešos realizēta kopumā 24 015 tonnu apmērā, kas ir par 1429 tonnām jeb 5,6% mazāk nekā 2017.gada astoņos mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

Realizācijas apmērs iezīmētajiem (marķētajiem) naftas produktiem, kurus realizē izmantošanai brīvostu un brīvo zonu tehnikā, astoņos mēnešos ir samazinājies par 100 tonnām jeb 3,4%, bet marķētās dīzeļdegvielas realizētais apmērs fiziskām personām sarucis par 174 tonnām jeb 9,9%.

Juridiskajām personām (izmantošanai par kurināmo siltuma ieguvei apkurē vai siltumenerģijas ieguvei produkcijas ražošanas (pārstrādes) tehnoloģiskajā procesā) realizētās marķētās dīzeļdegvielas apmērs samazinājies par 1083 tonnām jeb 7,9%, savukārt kuģu apgādei realizētās marķētās dīzeļdegvielas apmērs astoņos mēnešos samazinājies par 72 tonnām jeb 1%.

Šogad astoņos mēnešos fiziskām personām realizētas 1576 tonnu marķētās dīzeļdegvielas, juridiskajām personām - 12 594 tonnas, kuģu apgādei - 7029 tonnas, bet izmantošanai brīvostās un brīvajās zonās - 2816 tonnas.

Iezīmētās (marķētās) dīzeļdegvielas pieprasījumu ietekmē gan klimatiskie apstākļi, gan lietotāju izvēle par labu citiem kurināmā veidiem, norāda VID.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu