Strautiņš tuvu karjeras rekordam A sērijā; Siliņš debitē Triestes komandā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Artūrs Strautiņš
Artūrs Strautiņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latviešu basketbolists Artūrs Strautiņš svētdien guva 18 punktus Itālijas A sērijas čempionāta mačā, kamēr Ojārs Siliņš iemeta deviņus punktus, viņu pārstāvētajai Triestes "Alma" komandai izcīnot uzvaru.

"Alma" A sērijas trešās kārtas cīņā savu skatītāju priekšā ar rezultātu 90:86 (24:19, 18:25, 27:20, 21:20) pārspēja Brešas "Germani" vienību.

Strautiņš šajā spēlē laukumā pavadīja 36 minūtes, kuru laikā realizēja savus abus divpunktu metienus un četrus no sešiem tālmetieniem.

Vēl latvieša kontā piecas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas, viena piezīme un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 21 efektivitātes koeficienta punkta.

Iepriekšējā kārtā Strautiņš guva 18 punktus un laboja savu rezultativitātes rekordu A sērijā.

Tikmēr Siliņš, kuram šī bija pirmā spēle Trestes vienībā, 29 minūšu laikā realizēja trīs no sešiem tālmetieniem, bet aizmeta garām savu vienīgo divpunktu metienu.

Viņam šajā mačā viena atlēkusī bumba, viena pārtverta piespēle, viena kļūdu, divas piezīmes un četri efektivitātes koeficienta punkti.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Strautiņš. Abi latviešu laukumā bija arī spēles pēdējā minūtē, kad "Alma" basketbolistiem vajadzēja nosargāt uzvaru.

Pašlaik 19 gadus vecais Strautiņš vasarā ar Triestes klubu noslēdza līgumu uz trim sezonām. Tikmēr Siliņš vienībai pievienojās šajā nedēļā, noslēdzot līgumu uz diviem mēnešiem.

Savukārt Dairis Bertāns svētdien guva septiņus punktus, kaldinādams Milānas "EA7 Emporio Armani" uzvaru 107:83 (26:24, 27:24, 19:13, 35:22) savā laukumā pār Pistoijas "Oriora".

Bertāns laukumā pavadīja 11 minūtes, kurās grozā raidīja vienu no diviem tālmetieniem un četrus no pieciem soda metieniem.

Tāpat viņam bija viena kļūda, divas piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi un pieci efektivitātes koeficienta punkti.

Milānas komandas uzvaru ar 20 punktiem kaldināja lietuvietis Mindaugs Kuzminsks.

"EA7 Emporio Armani" ar trim uzvarām trīs spēlēs atrodas A sērijas līderpozīcijā, kamēr "Alma" ar vienu panākumu ir 14.vietā 16 komandu konkurencē.

Milānas klubs pagājušajā sezonā uzvarēja Itālijas čempionātā, valsts titulu tam iegūstot jau 28.reizi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu