Polijas reģionālajās vēlēšanās visvairāk balsu saņēmusi valdošā partija

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Polijā svētdien notikušajās municipālās un reģionālajās vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi valdošā konservatīvā partija "Likums un taisnīgums" (PiS). Aptaujas pie iecirkņiem rāda, ka PiS saņēmusi 32,2% balsu, bet opozīcijā esošā centriski labējā partija "Pilsoniskā platforma" (PO) ieguvusi 24,7%.

PiS nostiprinājusies reģionālajās padomēs, taču tai nav izdevies tās pakļaut pilnīgai savai kontrolei.

PiS par labu nāca stabilā ekonomikas izaugsme un tās valdības īstenotās sociālās reformas. Turklāt PiS atbalstītāji konservatīvos un to līderi Jaroslavu Kačiņski uzskata par apņēmīgiem nacionālo interešu aizstāvjiem.

Aptaujas liecina, ka pēc vēlēšanu otrās kārtas, kas paredzēta 4.novembrī, PiS ar nelielu balsu vairākumu, domājams, gūs uzvaru arī lielākajās pilsētās.

Varšavā mēra vēlēšanās jau pirmajā kārtā uzvarējis PO kandidāts, 46 gadus vecais bijušais digitalizācijas ministrs un pašreizējais EP deputāts Rafals Tžaskovskis, saņemot 54,1% balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu