Veiksmīgajam NBA debitantam Kurucam varētu sarukt spēles laiks

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: AFP/SCANPIX

Tuvākajā laikā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Bruklinas "Nets" grasās atgriezties traumu sadziedējušais Rondijs Holiss-Džefersons, kā rezultātā tiek prognozēts, ka spēles laiks samazināsies šajā vienībā esošajam Latvijas basketbolistam Rodionam Kurucam.

Pašlaik 20 gadus vecais Kurucs negaidīti veiksmīgi debitējis NBA, jo viņš pirmajās trijās spēlēs vidēji iemetis 8,7 punktus un izcīnījis 4,0 atlēkušās bumbas. Caurmērā laukumā Latvijas basketbolists pavadījis 14 minūtes, tomēr tas lielā mērā saistīts ar vairāku "Nets" spēlētāju traumām.

Jau trešdien "Nets" sastāvā pēc potītes savainojuma sadziedēšanas grasās atgriezties Holiss-Džefersons, un laikraksts "The New York Post" prognozē, ka pārsteidzošajam Kurucam spēles laiks ievērojami saruks.

"Nets" vienībā gan valda liela apmierinātība ar Kuruca iespēto.

"Rodiona sniegums bijis ļoti iespaidīgs," pauda šīs komandas basketbolists Spensers Dinvidijs. "Viņš mums sniedz daudz enerģijas, vienmēr ļoti cenšas. Ikviens komandā par viņa sniegumu ir patīkami pārsteigts."

Dinvidijs gan piebilda, ka "Nets" vienība Kuruca sniegumu novērtējusi jau treniņnometnes laikā, bet tikai tagad to redz arī plašāka sabiedrība.

"Kurucs spēlē ļoti pašaizliedzīgi. Tam ir gan labās, gan sliktās puses. Viņš cenšas no sirds, un mēs mīlam šo enerģiju. Man patīk, ka viņš izpilda metienu uzreiz pēc piespēles. Sestdien Rodions veica vairākus metienus pret ciešu aizsardzību, bet viņš ir jauns puisis, vēl tikai mācās. Viņam ir bijušas pāris nevajadzīgas kļūdas, taču tā ir jaunība," izteicās "Nets" galvenais treneris Kevins Etkinsons.

Sestdien Kurucs pret Indiānas "Pacers" iemeta 12 punktus, bet sastiepa potīti. Basketbolists un arī treneris gan norādīja, ka savainojums nav nopietns.

"Nets" nākamo maču aizvadīs trešdien, kad viesosies pie neveiksmīgi sezonu sākušās Klīvlendas "Cavaliers".

Bruklinas komanda jauno sezonu sākusi ar vienu uzvaru trīs mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu