ASV zoodārzā lauvene nogalina savu dzīvesbiedru (5)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Indianapolisas zoodārzā ASV 12 gadus vecā Āfrikas lauvu mātīte Zuri nogalinājusi savu dzīvesbiedru - 10 gadus veco lauvu tēviņu Njaku. Lauvu pāris lielāko daļu mūža bija nodzīvojis vienā iežogojumā un Zuri laidusi pasaulē trīs lauvēnus no Njaka, ziņo raidorganizācija BBC.

Kopēji izdzirdēja "neparasti daudz rēkšanas", kas skanēja no lauvu kopīgā iežogojuma. Kad kopēji aizsteidzās uz notikuma vietu, Zuri turēja Njaku pie kakla. Kopējiem neizdevās izšķirt lauvas, un pēc laika Njaks pārstāja kustēties.

Njaks nomira no nosmakšanas.

Lauvu pāra starpā iepriekš bīstama vardarbība netika novērota, teikts Indianapolisas zoodārza paziņojumā.

"Darbiniekiem ir cieša saikne ar dzīvniekiem, tāpēc ikviens zaudējums mūs visus ļoti iespaido," aģentūrai "Reuters" norādīja zooloģiskā dārza kurators Deivids Hagans. "Daudziem no mums viņš bija kā ģimenes loceklis."

Zoodārzs izmeklēs notikušo. Pagaidām uzbrukuma iemesli nav skaidri.

"Njaks bija brīnišķīga lauva, un mums viņa ļoti pietrūks," teikts zooloģiskā dārza paziņojumā sociālajos tīklos.

Foto: Reuters/ScanPix

Lauvenes savvaļā mēdz uzbrukt lauvu tēviņiem, un šādi gadījumi fiksēti arī safari parkos.

"Tādi gadījumi ir reti, bet tie var notikt gan savvaļā, gan cilvēku aprūpē," uzsver Hagans. "Mēs skaidri nezinām, kas to izprovocēja."

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu