Okons un Magnusens diskvalificēti no ASV "Grand Prix" izcīņas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Formula 1 sacensības Ostinā
Formula 1 sacensības Ostinā Foto: EPA/Scanpix

Punktos iebraukušie "Racing Point Force India" komandas franču pilots Estebans Okons un "Haas" vienības dāņu braucējs Kevins Magnusens diskvalificēti no Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 18.posma - ASV "Grand Prix".

Okons ieņēma astoto vietu, bet Magnusens bija devītais, tādējādi diskvalifikācijas nav atstājušas būtisku iespaidu uz punktu sadali.

Okons diskvalificēts par pārsniegto degvielas plūsmu sacensību pirmajā aplī, kamēr Magnusens saņēmis sodu par izmantotās degvielas limita pārsniegšanu.

Līdz ar to tagad astotā vieta tikusi meksikānim Serhio Peresam ("Racing Point Force India"), bet vēl pie punktiem tikuši jaunzēlandietis Brendons Hārtlijs ("Toro Rosso") un zviedrs Markuss Ēriksons ("Sauber").

Savukārt francūzis Romēns Grožāns ("Haas") saņēmis trīs starta vietu sodu par avārijas izraisīšanu sacīkšu pirmajā aplī.

Jau ziņots, ka ASV "Grand Prix" uzvarēja "Ferrari" vienības somu pilots Kimi Reikenens, kamēr "Mercedes" britu braucējs Lūiss Hamiltons finišēja trešais, ar ko viņam nepietika piektā titula nodrošināšanai.

Lai Hamiltons ar trešo vietu nodrošinātu titulu, viņa sīvākajam konkurentam Sebastjanam Fetelam no "Ferrari" bija jāfinišē septītajā pozīcijā un zemāk, tomēr vācietis izcīnīja ceturto vietu un saglabā teorētiskas cerības uz čempiona godu.

Trīs posmos piloti var tikt pie maksimāli 75 punktiem, bet Hamiltons Fetelu apsteidz par 70 punktiem, līdz ar to britam nākamajā posmā titula nodrošināšanai pietiks ar septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu