Reiniks atklāti par savu pieredzi taksometra šofera lomā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauris Reiniks
Lauris Reiniks Foto: publicitātes

Māra Martinsona jaunākās komēdijas “Jaungada taksometrs” galvenais varonis taksometra vadītājs Andrejs, kuru atveido dziedātājs Lauris Reiniks, filmas aizkadros iepazīstina ar filmas centrālo tēlu, taksometru – volgu, kas vieno visus Andreja pasažiera stāstus Vecgada vakarā. Filma 2018. gada 30. novembrī piedzīvos pirmizrādi Latvijas kinoteātros. Noskaties video!

Filma “Jaungada taksometrs” stāsta par notikumiem Vecgada vakarā, kad taksometra aizmugurējā sēdeklī nejauši atstātā Jaungada dāvana liek Andrejam (Laurim Reinikam) atcerēties raibo svinētāju kompāniju, kura tai vakarā viesojusies viņa automobilī. Katrā stāstā Andrejs nospēlēs savu lomu, bet vai pats taksists piedzīvos Jaungada brīnumu? 

Filmas veidotāji savu centrālo personāžu Gaz 24, tautā labāk zināmu ar nosaukumu volga, saudzīgai lietošanai ieguvuši no “Ghetto Games” dibinātāja Raimonda Elbakjana tēva. Raimonds Elbakjans par piedalīšanos projektā saka: “Automašīna ir salīdzinoši jauna - 1989. gada, ar nieka 4000 km noskrējienu, tāpēc uzskatu, ka beidzot mēs ar tēvu Robertu Elbakjanu tā īsti un lietderīgi izmantojām šo auto! Mums šķita pievilcīga filmas ideja. Prieks, ka Latvijā ir asprātīgi cilvēki, kuri vēlas izveidot ko aizraujošu un dalīties tajā! Novēlu, lai filmas autoriem labi ripo filma “Jaungada taksometrs”.”

Filmēšanas laikā volgai, braucot pa Rīgu uz un no filmēšanas vietām, nācies piedzīvot vairākus brīžus, kad cilvēki patiešām uzskatījuši mašīnu par strādājošu taksometru, tāpēc tā tikusi vairākkārt stādināta, tāpat filmēta un fotografēta. Tādā veidā filmas veidotāji arī pārliecinājušies par to, ka ir panākts vēlamais un ticamais efekts – volga ir patiess un īsts filmas personāžs, nevis vienkārši rekvizīts, kas nepieciešams filmēšanai. 

Andrejs (Lauris Reiniks) filmas aizkadros pastāsta un izrāda savu uzticamo “Jaungada taksometru” - volgu, kuras vārdā nosaukta arī jaunākā režisora Māra Martinsona filma: “Filmas gaitā aizmugurējā krēslā sēž daudzi pasažieri - daži no tiem bija mana personīgā “Instagram” konta konkursa uzvarētāji, profesionāli aktieri un pārsteiguma personāži. Toties pats neesmu ne reizi sēdējis šajā krēslā, jo filmā es esmu izpalīdzīgais šoferis – taksometra vadītājs. Visi pasažieri ir sajūsmā, cik daudz vietas ir Volgas aizmugurē, kā arī to uzmanību izpelnās taksometra smarža, jo mašīnas salons tiešām smaržo pēc seniem laikiem.”

Filmas kaceklis.

Filmas aktieru sastāvs: Lauris Reiniks, Nauris Brikmanis, Valdis Melderis, Zane Dombrovska, Dita Lūriņa-Egliena, Dārta Daneviča, Andris Bulis, Ieva Florence, Māra Sleja, Valters Krauze, Baiba Sipeniece-Gavere u.c. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu