Kremlis komentē Putina izteikumus par debesīm un nosprāgšanu kodolkara gadījumā (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Kremlis pirmdien sniedzis komentāru par Putina pagājušās nedēļas izteikumiem, ka kodoltrieciena gadījumā krievi nonākšot debesīs, bet uzbrucēji vienkārši nosprāgs, ziņo Krievijas medijs RBK.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs izteicies, ka Putina izteikumu galvenais akcents neesot bijis uz to, kur kurš nokļūšot, bet gan uz ko pavisam citu.

“Daudzi palaida garām faktu, ka doktrīnu līmenī Krievija nenosaka sev tiesības veikt apsteidzošu kodoltriecienu,” paziņoja Peskovs.

Kā ziņots, Putins pagājušajā nedēļā izteicās attiecībā uz kodolieroču lietošanu un iespējamo kādas citas valsts kodoluzbrukumu Krievijai.

“Mūsu kodolieroču izmantošanas koncepcijā nav tāda jēdziena, kā apsteidzošais kodoltrieciens. Mums ir brīdinājuma sistēma, kas informē par uzbrukumu ar kodolraķetēm. Kad esam pārliecināti, ka notiek uzbrukums Krievijai, mēs izdarām atbildes triecienu,” norādīja Putins.

“Agresoram jāzina, ka atriebība būs neizbēgama. Mēs kā mocekļi nokļūsim paradīzē, bet viņi vienkārši nosprāgs, pat nožēlot nepaspēs,” piebilda Krievijas prezidents.

Peskovs pirmdien uzsvēra, ka Krievija nevarot veikt apsteidzošu kodoltriecienu.

“Tomēr ja mums uzbruks ar kodolieročiem, vai tiks apdraudēta pati valsts eksistence, tad Krievija patur sev tiesības izmantot kodolieročus,” skaidroja Kremļa pārstāvis.

“Ja mums uzbruks, tad oponenti nokļūs kur nu kurš – kādi debesīs, kādi ellē,” uzsvēra Peskovs.

Saskaņā ar šobrīd spēkā esošo, 2014.gadā apstiprināto Krievijas Kara doktrīnu, Krievijai ir tiesības izmantot kodolieročus kā atbildi kodolieroču vai citu masu iznīcināšanas ieroču pielietošanai pret Krieviju vai tās sabiedrotajiem.

Kodolieročus Krievija ir tiesīga izmantot arī gadījumos, ja tai tiek uzbrukts ar parastajiem ieročiem un ja šis uzbrukums apdraud Krievijas valsts eksistenci.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu