Brāļi lietuvieši uzslavē Latvijas basketbolu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rodions Kurucs, Jānis Strēlnieks, Dāvis Bertāns
Rodions Kurucs, Jānis Strēlnieks, Dāvis Bertāns Foto: AP/EPA/LETA/TVNET kolāža

Lietuvas basketbola portāls "BasketNews.lt" savā "Facebook" profilā publicējis fotokolāžu, paužot uzslavas Latvijas basketbola saimei.

Kolāžā norādīts, ka šosezon ir rekordliels Latvijas basketbolistu skaits gan Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), gan ULEB Eirolīgā.

Pavadošajā tekstā norādīta piebilde - "aug jauns spēks Eiropas basketbolā".

Šosezon NBA spēlē divi Lietuvas basketbolisti - Jons Valančūns (Toronto "Raptors") un Domants Sabonis (Indiānas "Pacers") - tātad par vienu pārstāvi mazāk nekā Latvijai.

Kā zināms, Latvijai šosezon ir trīs basketbolisti NBA - debitants Rodions Kurucs (Bruklinas "Nets"), Dāvis Bertāns (Sanantonio "Spurs") un Kristaps Porziņģis (Ņujorkas "Knicks").

Savukārt Eiropas vadošajā basketbola līgā lietuviešiem ir ne tikai vairāki spēlētāji, bet pat sava komanda - Kauņas "Žalgiris", kuru galvenā trenera amatā vada Lietuvas basketbola leģenda Šarūns Jasikēvičs.

Jāpiebilst, ka "Žalgiris" šīs sezonas budžets ir aptuveni 10,7 miljoni eiro, bet "VEF Rīga" komandai apmēram 1,4 miljoni eiro. Līdz ar to esošajos apstākļos Latvija patlaban nevar cerēt uz savu klubu ULEB Eirolīgā.

Tikmēr Latvijai ir septiņi basketbolisti sešos dažādos ULEB Eirolīgas klubos. Pirmo sezonu šajā turnīrā aizvada Anžejs Pasečņiks (Grankanārijas "Herbalife", Spānija), Žanis Peiners (Stambulas "Dariššafaka Tekfen", Turcija) un Rolands Šmits (Barselonas "Lassa", Spānija), kā arī viens no aizvadītās vasaras Latvijas U-18 izlases līderiem Artūrs Kurucs iekļauts Spānijas komandas Vitorijas "Kirolbet Baskonia" pieteikumā.

Jānis Timma (Pirejas "Olympiakos", Grieķija) aizvada savu otro sezonu ULEB Eirolīgā, trešo sezonu spēlē Dairis Bertāns (Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Itālija), bet Jānis Strēlnieks ("Olympiakos") jau piekto sezonu pārstāv kādu komandu Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu