Nelsona diriģētas simfonijas laikā izceļas kautiņš (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šoreiz dūru cīņa izcēlusies nevis Ukrainas parlamentā vai sporta laukumā, bet gan klasiskās mūzikas koncertā. Incidents noticis mūsu pašu diriģenta Andra Nelsona vadītā Gewandhaus simfoniskā orķestra koncertā Zviedrijā, Malmē.

Atgadījums notika brīdī, kad atskaņota Gustava Mālera 5. simfonija.

Kautiņš izcēlies, kad kāda kundze koncerta laikā centusies izdabūt no papīrīša košļājamo gumiju. Pret to iebildis blakus sēdošais mūzikas klausītājs, vēsta laikraksts "The Local", atsaucoties uz laikraksta "Sydsvenskan" informāciju.

4. daļas laikā pārāk uzkrītoša kļuvusi kādas otrajā balkonā sēdošas koncerta apmeklētājas čaukstināšanās, kad viņa centās izvīstīt no papīrīša košļājamo gumiju. Blakussēdētājs nav izturējis šo čabināšanos, kundzei košļeņu paciņu izrāvis no rokām un nometis uz grīdas.

Kad izskanējusi simfonijas 4. un 5. daļa, līdz ar aplausiem sieviete metusies vīrietim virsū, iesaistījies arī kundzes pavadonis, kurš vairākkārt parāvis jauno vīrieti aiz krekla un centies iesist. Citiem koncerta apmeklētājiem tomēr izdevies strīdniekus nomierināt, stāstījuši aculiecinieki.

Pēc tam, kad ziņa par konfliktu publicēta medijos, Malmes koncertzāles vadība atgādinājusi par koncerta apmeklējuma etiķeti. "Visi piekritīs, ka ir labi vērot hokeja vai futbola maču, dzerot alu un baudot nelielas uzkodas, tomēr koncertzālē ar pasaules līmeņa akustiku nepieklājas čaukstināt uzkodu paciņas," teikts koncertzāles paziņojumā. "Parasti pie mums tā nenotiek, taču šoreiz mēs nolēmām izmantot iespēju par to atgādināt," norādījusi Malmes koncertzāles komunikācijas vadītāja.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu