Itālijas Futbola federācija pēc teju gadu ilgiem ķīviņiem ievēl prezidentu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Gabriēle Gravina
Gabriēle Gravina Foto: AFP/LETA

Par Itālijas Futbola federācijas (FIGC) prezidentu pirmdien tika ievēlēts Gabriēle Gravina, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Pašlaik 65 gadus vecais Gravina balsojumā saņēma 97,2% delegātu balsu.

Pirms tam viņš bija Itālijas pēc spēka trešās līgas jeb "Lega Pro" prezidents. Karjeras laikā viņš arī strādājis Itālijas izlasēs kā delegācijas vadītājs, bijis sporta menedžmenta pasniedzējs augstskolā un ieņēmis citus ar futbolu saistītus amatus.

Pērn novembrī pēc Itālijas izlases fiasko Pasaules kausa kvalifikācijā no FIGC prezidenta amata atkāpās Karlo Tavekio. Janvāra beigās norisinājās FIGC prezidenta vēlēšanas, taču tajās neviens no trim kandidātiem, tajā skaitā Gravina, nedabūja vairākumu.

Pēc prezidenta vēlēšanu izgāšanās Itālijas Olimpiskā komiteja (CONI) nozīmēja savu ģenerālsekretāru Roberto Fabričīni FIGC pārraudzīšanai līdz tiek ievēlēts jauns prezidents. Fabričīni komisāra darbā asistēja kādreizējais Itālijas izlases un "AC Milan" futbolists Alesandro Kostakurta, kā arī Andželo Klaricija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu