"Villa" kļūst par 5. kategorijas viesuļvētru (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Satelītuzņēmumā redzama viesuļvētra Willa, kas tuvojas Meksikas Klusā okeāna piekrastei
Satelītuzņēmumā redzama viesuļvētra Willa, kas tuvojas Meksikas Klusā okeāna piekrastei Foto: HANDOUT/NOAA/RAMMB

Viesuļvētra "Villa", kas tuvojas Meksikas Klusā okeāna piekrastei, pirmdien pieņēmusies spēkā un kļuvusi par piektās kategorijas orkānu, radot nopietnus draudus gan pie sērfotāju iecienītās pludmales esošajām viesnīcām, gan piekrastē esošajiem zvejnieku ciematiņiem.

Tiek prognozēts, ka "Villa" otrdienas rītā sasniegs Mariju salas, kas atrodas aptuveni 100 kilometrus no Meksikas kontinentālās piekrastes, kuru viesuļvētra, savukārt, varētu sasniegt otrdienas pēcpusdienā kūrortpilsētas Masaltanas apkārtnē.

Sagaidāms, ka tieši pirms Meksikas piekrastes sasniegšanas "Villa" nedaudz vājināsies, taču tā vienalga tiek uzskatīta par ļoti bīstamu.

Sinaloas un Najaritas štatu valdības devušas rīkojumus slēgt piekrastē esošās skolas un gatavot pagaidu patvertnes evakuētajiem.

Masaltana, kurā kopā ar tās aglomerāciju mīt aptuveni pusmiljons iedzīvotāju, ir iecienīta tūristu atpūtas vieta. Ņemot vērā to, ka Masaltana atrodas tuvāk ASV nekā vairums citu Klusā okeāna piekrastes kūrortu, tur uz pastāvīgu dzīvi apmeties liels skaits ASV un Kanādas pilsoņu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu