Preiļos iereibis vīrietis mēģina piekukuļot policijas darbiniekus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Preiļos, veicot ierasto patrulēšanu, policisti bija pamanījuši kādu aizdomīgu vīrieti. Pienākot tuvāk, kļuva skaidrs, ka persona pārkāpj sabiedriskās kārtības noteikumus. Izskaidrojot, ka par šādiem likumpārkāpumiem ir paredzēta atbildība, policisti sastādījuši protokolu, taču tā vietā, lai izpildītu policijas darbinieku likumīgās prasības, vīrietis likumsargiem piedāvājis kukuli un aizturēšanas laikā izrādījis fizisku pretošanos.

Pagājušās nedēļas beigās, veicot ierasto patrulēšanu Preiļu parka teritorijā, VP Preiļu iecirkņa policisti bija pamanījuši kādu aizdomīgu vīrieti. Pienākot tuvāk, kļuva skaidrs, ka vīrietis sabiedriskā vietā lieto alkoholiskos dzērienus, turklāt, apskatot viņa personīgās mantas, noskaidrots, ka viņš pie sevis uzglabā cigaretes "NZ" bez Latvijas Republikas akcīzes marķējuma.

Izskaidrojot viņam, ka par šādiem likumpārkāpumiem ir paredzēta atbildība, policisti sastādījuši administratīvā pārkāpuma protokolu.

Tā vietā, lai izpildītu policijas darbinieku likumīgās prasības, 1986.gadā dzimušais vīrietis likumsargiem piedāvājis kukuli 10 EUR apmērā, šādi mēģinot izvairīties no protokola sastādīšanas. Pašlaik saistībā ar notikušo pret viņu ir sākts kriminālprocess.

Aizturēšanas laikā persona fiziski pretojās policijas darbiniekiem, un, lai agresīvo vīrieti varētu nogādāt iecirknī, likumsargiem nācās lietot arī speciālos līdzekļus. 

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā turpinās un tiek skaidroti notikušā apstākļi. Tāpat vīrietis var tikt saukts pie atbildības arī par pretošanos policijas darbinieku likumīgajām prasībām.

Policija atgādina, ka kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta un par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbi, vai naudas sods.

Savukārt pēc Krimināllikuma 270.panta par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, vai par pretošanos personai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, vai par šo personu piespiešanu izpildīt acīmredzami prettiesiskas darbības, ja pretošanās vai piespiešana izdarīta, lietojot vardarbību vai piedraudot ar vardarbību, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu