Latviešu meitene Īrijā saņēmusi apbalvojumu par drošsirdību (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no avīzes

Aizvadītajā nedēļā Dublinā 21 cilvēkam tika pasniegts Nacionālais drošsirdības apbalvojums par cilvēku dzīvību glābšanu, ziņo RTE. Viņu vidū bija arī 12 gadus vecā latviešu meitene Krista Valteris, kura pērn kopā ar draudzeni izglāba slīkstošu bērnu.

Pieciem cilvēkiem tika pasniegtas bronzas medaļas, kamēr pārējie saņēma sertifikātus par drošsirdību.

Nacionālais drošsirdības apbalvojums tika izveidota 1947.gadā. Ar tās palīdzību Īrijas valdība izrāda atzinību par drošsirdīgu rīcību, pašaizliedzīgi dodoties palīgā citiem. Apbalvojumus piešķir visu gadagājumu cilvēkiem - ceremonijā bija redzami gan bērni un jaunieši, gan arī cilvēki ar sirmām galvām.

Valteris un viņas draudzene Keiša Molonija saņēma sertifikātus par drošsirdību. 

2017.gada augustā abas meitenes gāja garām Talovas ciematā nesakoptā teritorijā esošajam dīķim. Nebrīdinot pieaugušos, sešus gadus vecais zēns, viņa deviņus gadus vecais brālis un astoņgadīgais draugs bija sadomājuši nopeldēties dīķī. Dažu minūšu laikā jaunākais puika sāka slīkt.

«Viņš neko neredzēja, jo acīm priekšā bija dubļi, un viņš nevarēja ievilkt elpu. Viņš raudāja, sauca mammu un sāka grimt zem ūdens. Es ļoti nobijos, kad viņš pazuda zem ūdens un nevarēju viņu atrast. Tad es satvēru viņa roku,» drosmīgā Krista stāsta «The Nationalist» žurnālistiem.

Molonija puikam sniedza pirmo palīdzību, ko bija apguvusi airēšanas nodarbībās.

"Zināt, ka viņš varētu neizdzīvot, - tas bija baisi," apbalvojumu pasniegšanas ceremonijā intervijā izdevumam "The Irish Times" teica Valteris. "Jūtos pagodināta, ka mums bija iespēja atbraukt uz šejieni."

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu