Apbalvojumus par drosmi saņems četri Piņķu baznīcas ugunsdzēsēji

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) šodien apbalvos četrus glābējus, kuri veiksmīgi nodzēsa paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Piņķu Svētā Nikolaja evaņģēliski luteriskajā baznīcā, aģentūru LETA informēja VUGD.

25.septembra vakarā ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Rīgas ielu Piņķos, kur ar atklātu liesmu dega baznīcas tornis. Ierodoties notikuma vietā, glābēji nekavējoties sāka ugunsgrēka dzēšanu, kuru apgrūtināja diezgan lielais vējš, kas ļāva liesmām strauji izplatīties.

Līdztekus ugunsgrēka dzēšanai glābēji arī centās maksimāli nosargāt no ūdens iedarbības baznīcā esošās ērģeles un evakuēja citas materiālās vērtības. Pēc vairāk nekā astoņu stundu ilga darba ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku likvidēt.

Šodien četrām VUGD amatpersonām - Rīgas reģiona pārvaldes Dienesta nodaļas operatīvā dežuranta vietniekam kapteinim Mihailam Tutuškinam, Rīgas reģiona pārvaldes 5. daļas vada komandierim leitnantam Aigaram Dakšam, nodaļas komandierim seržantam Artūram Apšam un ugunsdzēsējam glābējam kaprālim Arnim Mičulim par ieguldīto darbu sekmīgā ugunsgrēka nodzēšanā Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags pasniegs pateicības rakstu.

Savukārt VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš par drosmīgu, varonīgu un augsti profesionālu rīcību, dzēšot ugunsgrēku un glābjot materiālās vērtības, minētās amatpersonas apbalvos ar VUGD medaļu "Par drosmi".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu