"Draugiem Group" uzņēmums "Printful" investējis $400 000 ražotnes izveidē Meksikā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Informāciju tehnoloģiju (IT) uzņēmumam "Draugiem Group" piederošais ASV bāzētais drukas ārpakalpojumu uzņēmums "Printful" investējis 400 000 ASV dolāru (348 000 eiro) ražotnes izveidē Tihuānā, Meksikā, aģentūrai LETA pavēstīja "Draugiem Group" pārstāvji.

Kompānijā informēja, ka jaunajā ražotnē, kuras platība ir 1000 kvadrātmetru, no 5.novembra ražos "Printful" klientu individuālās šūšanas produktus. Sākotnēji ražotnē strādās 10 speciālistu.

"Printful" izpilddirektors Dāvis Siksnāns sacīja, ka individuāli šūtie produkti ir pieprasīti un jaunas ražotnes atvēršana ir loģisks solis, lai apmierinātu klientu pieprasījumu un attīstītos nākotnē. "Ražošanas jaudu palielināšana arī stiprinās mūsu klientu spēju konkurēt ar globāliem modes un sporta zīmoliem," viņš teica.

Savukārt "Printful" ražotnes Losandželosā, ASV, vadītājs Dairis Zariņš atzina, ka izvēle par labu Meksikai ir ar praktisku mērķi - atšķirībā no ASV un Eiropas Meksikā ir būtiski vairāk cilvēku ar šūšanas prasmēm. "Vadot darbus Losandželosā un redzot, kā ar šuvēju piesaisti sokas Eiropas ražotnē, bija tikai viena iespēja, lai turpinātu attīstīties, - doties uz vietām, kur ir labi speciālisti ar vajadzīgajām prasmēm," viņš sacīja, piebilstot, ka pašiem apmācīt apģērbu apdrukas speciālistus ir salīdzinoši vienkārši, bet šuvējiem ir jābūt izglītībai un iepriekšējai pieredzei.

"Printful" līdz šim bija divas ražotnes ASV, kā arī kompānija pērn atvēra ražotni Latvijā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pērn "Printful Latvia", kas ir ASV uzņēmuma "Printful" meitasuzņēmums, strādāja ar 2,657 miljonu eiro apgrozījumu, bet kompānijas peļņa sasniedza 796 990 eiro. Kompānija dibināta 2017.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 350 000 eiro. "Printful Latvia" nodrošina programmatūras risinājumu izstrādi, mārketinga, klientu atbalsta, tirgus izpētes, finanšu un arī ražošanas pakalpojumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu