“A-Europa” solists atklāj Daugavpils domes netīrās aizkulises

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

​Pašmāju kādreiz slavenās grupas “A-Europa” solists Artūrs Duboks, kurš nesen nosvinēja savu 50. dzimšanas dienu, žurnālam “Privātā Dzīve” atklāja, ka šogad nav balsojis Saeimas vēlēšanās, jo pirms tam guvis nepatīkamu pieredzi, balotējoties Daugavpils mēra amatam.

“Šo politisko virtuvi redzēju no iekšpuses. Tā man ir sveša. Mani tajā ievilka. Vārdi, ko man teica, skanēja patīkami, bet beigās tas viss izrādījās meli. Kad redzēju, kā valdošie spēki, kas toreiz sēdēja Daugavpils domē, izturējās pret pensionāriem, man ar to pietika. Kad redzēju, kā viens no deputātiem 82 gadus vecas omītes priekšā aizcērt durvis un manā priekšā turpina viņu apņirgt, tas bija briesmīgi,” paziņoja Duboks.

Kā zināms, dziedātājs ar jaunu pavadošo instrumentālo grupu sagatavojis solo koncertprogrammu “Tuvumā, tālumā...”, kurā skanēs “A-Europa” visu laiku populārākās dziesmas jaunos aranžējumos, kā arī vēl nedzirdētas paša Duboka dziesmas.

Atpazīstamību Latvijā Artūrs Duboks ieguva 1990. gadā, kad ar grupu “Austrumeiropa” debitēja Latvijas Televīzijas raidījumā “1. prognoze” un nedaudz vēlāk iekļuva Latvijas Radio raidījuma “Mikrofons” aptaujā ar dziesmām “Tev” un “Hei, mazā!”.

1992. gadā A. Duboks piedalījās Ukrainā notiekošajā dziedātāju konkursā “Jalta 92”, kur iekļuva finālā. Turpinot dziedātāja karjeru, mūziķis sāka rīkot Krievijas mākslinieku koncertus Latvijā, zvaigžņu vidū bija arī Alla Pugačova.

1999. gadā Artūrs izveidoja grupu “A-Europa” un sāka aktīvu koncertdarbību.

2000. gadā tika izdots klausītāju iemīļots un veiksmīgs albums “Tuvumā tālumā” ar Artūra dziesmām “Jūrmala”, “Tuvumā tālumā”, “Baltās rozes”, “Meitenes Rīgā”, “Zini...” u.c. Pēc diviem gadiem sekoja albums “Tici sapnim”. Par abiem albumiem tika saņemti Platīna diski.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu