Saūda Arābijas “Davosa tuksnesī” sākas Hašogi nāves ēnā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Saūda Arābijas galvaspilsētā Rijādā otrdien sākās ekonomikas forums "Nākotnes investīciju iniciatīva" ("Future Investment Initiative") jeb tā dēvētā "Davosa tuksnesī". Šā gada foruma norisi aizēnojusi Rijādas kritiķa Džamala Hašogi nogalināšana Saūda Arābijas konsulātā Stambulā. Šā iemesla dēļ vairāki globālu uzņēmumu vadītāji un valstu amatpersonas atsaukuši savu dalību forumā, vēsta “CNN Business”.

"Nākotnes investīciju iniciatīvas" patrons ir Saūda Arābijas kroņprincis Mohammeds bin Salmans, kurš mēģina par sevi radīt valsts modernizētāja tēlu.

Tomēr tieši bin Salmanam pietuvināto cilvēku loks ir galvenie aizdomās turamie Hašogi nogalināšanā.

Šīs aizdomu ēnas dēļ savu dalību forumā atcēla tādu globālu uzņēmumu kā “Ford”, "JP Morgan Chase", “Uber” un “Siemens” , HSBC un “Blackrock” vadītāji.

Par nedošanos uz forumu paziņoja arī Starptautiskā Valūtas fonda vadītāja Kristīne Lagarda.

Kā iepriekš ziņoja LETA, tādi lieli pasaules mediji kā CNN, CNBC, "Bloomberg", "The New York Times", "Financial Times" un "The Economist" lauzuši vienošanās par informatīvo atbalstu forumam.

Hašogi - viens no redzamākajiem Saūda Arābijas karaļa Salmana un viņa dēla kroņprinča Mohammeda bin Salmana kritiķiem - pazuda pēc ieiešanas Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2.oktobrī, lai noformētu laulībām nepieciešamos dokumentus. Turcijas amatpersonas izteikušas aizdomas, ka viņš ir noslepkavots konsulātā.

Saūda Arābijas amatpersonas šīs apsūdzības noliedz.

Hašogi pirms pazušanas aptuveni gadu bija dzīvojis Savienotajās Valstīs.

Kā ziņo mediji, Turcijas amatpersonu rīcībā ir audioieraksts, no kura noprotams, ka Saūda Arābijas slepkavu komanda Hašogi konsulātā spīdzinājusi un nogalinājusi, bet līķi sadalījusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu