"Riga" galvenais treneris Skripņiks varētu pārcelties uz Krievijas premjerlīgu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Viktors Skripņiks
Viktors Skripņiks Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

"SynotTip" Latvijas futbola virslīgas kluba "Riga" galvenais treneris Viktors Skripņiks varētu pārcelties uz kādu Krievijas premjerlīgas komandu, vēsta "R-Sport".

Pašlaik 48 gadus vecais Skripņiks par "Riga" galveno treneri kļuva sezonas gaitā. Viņš ar klubu noslēdza ilgtermiņa līgumu.

Tiesa, Krievijas mediji šonedēļ izplatījuši informāciju, ka Skripņiks ir viens no pretendentiem uz slavenā Maskavas "Spartak" galvenā trenera amatu, ko vājo rezultātu dēļ bija spiests atstāt itālis Masimo Karrera.

Šī informācija gan neesot gluži precīza. Tā vietā "Riga" klubam esot pārrunas ar citu Krievijas premjerlīgas klubu par Skripņika palaišanu, atsaucoties uz Latvijas komandas ģenerāldirektoru Aleksandru Proņinu, vēsta "R-Sport".

Kā vēsta "Sport Express", Skripiņiks novembra beigās varētu stāties pie stūres "Ufa" komandai, kas šosezon 11 spēlēs guvusi desmit punktus un ir priekšpēdējā 16 vienību konkurencē.

"Riga" vienībai gan šonedēļ ir divi atbildīgi mači pret "Ventspili". Trešdien abas vienības sadalīs Latvijas kausu, bet svētdien tās tiksies virslīgas ietvaros. Ja "Riga" svētdien izcīnīs uzvaru, tā savā īpašumā pirmo reizi iegūs Latvijas čempiontitulu.

Sezonas ievadā "Riga" komandu vadīja maķedonietis Goce Sedloskis, bet vasarā par vienības stūrmani tika iecelts Skripņiks, kura vadībā rīdzinieki kļuvuši par galvenajiem pretendentiem uz Latvijas čempiontitulu.

Skripņiks vēl 2013.gadā kļuva par slavenā Vācijas kluba Brēmenes "Werder" otrās komandas treneri, pirms tam kopš 2004.gada strādājot ar šā kluba jauniešu vienībām. Vēlāk, 2014.gada izskaņā viņš pārņēma "Werder" galvenā trenera krēslu.

Kopā ar galveno "Werder" komandu Skripņiks 70 spēlēs izcīnīja 26 uzvaras, bet piedzīvoja arī 30 zaudējumus, pārējās spēlēs cīnoties neizšķirti. 2016.gada beigās speciālists tika atlaists no galvenā trenera amata, taču darbu kā kluba loceklis saglabāja arī turpmāk.

Savas trenera karjeras laikā Skripņiks darbojies tikai "Werder" sistēmā, bet pats šo komandu savulaik pārstāvējis kā spēlētājs. Viņš laika posmā no 1994.līdz 2003.gadam spēlēja arī Ukrainas valstsvienībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu