Pagājušā gada čempione Vozņacka gūst pirmo uzvaru "WTA Finals" turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacka
Dānijas tenisiste Karolīna Vozņacka Foto: AFP/LETA

Pagājušā gada šo sacensību čempione Karolīna Vozņacka no Dānijas otrdien guva pirmo uzvaru Singapūrā notiekošā WTA sezonas noslēguma turnīra jeb "WTA Finals" spēlēs.

Savā Baltās grupas otrajā mačā pasaules ranga trešās vietas īpašniece Vozņacka ar 7-5, 3-6, 6-2 pārspēja čehieti Petru Kvitovu, kura ir planētas piektā rakete.

Kvitovai šis bija otrais zaudējums tikpat spēlēs, un viņa atvadījās no izredzēm kvalificēties turnīra pusfinālam.

Pagājušā gada sezonas noslēguma turnīra uzvarētāja Vozņacka pirmajā mačā piekāpās citai čehietei Karolīnai Plīškovai, tāpēc, lai saglabātu cerības izkļūt no grupas, viņai otrdien bija jāizcīna uzvara.

"Šodien spēlēju krietni labāk. Kvitova gan ir ļoti spēcīga tenisiste, tāpēc ne uz brīdi nedrīkst pazaudēt koncentrēšanos," pēc panākuma teica Vozņacka.

Baltās grupas ietvaros otrdien savstarpēju maču aizvada arī pasaules septītā rakete Jeļina Svitoļina no Ukrainas un Plīškova, kura rangā atrodas astotajā pozīcijā.

Tikmēr sarkanajā grupā pēc pirmās kārtas pa uzvarai ir nīderlandietei Kiki Bertensai un amerikānietei Sloeinai Stīvensai, kamēr zaudējumus cietušas japāniete Naomi Osaka un vāciete Angelika Kerbere.

Grupu pirmo divu vietu ieguvējas izcīnīs vietu pusfinālā.

Sezonas noslēguma turnīrā nepiedalās planētas pirmā rakete Simona Halepa no Rumānijas, kura dziedē muguras savainojumu. Otrās rezervistes statusā ir Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova, bet viņas spēlēšana turnīrā ir mazticama.

Sevastova gan apstiprinājusi dalību sezonas otrajā svarīgākajā noslēguma turnīrā "WTA Elite Trophy", kas nākamnedēļ notiks Ķīnā.

Pērn Aļona Ostapenko kļuva par pirmo Latvijas tenisisti, kura piedalījusies WTA sezonas noslēguma sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu