Pirms Brazīlijas prezidenta vēlēšanu 2. kārtas vadībā joprojām Bolsonaru

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žairs Bolsonaru
Žairs Bolsonaru Foto: AFP/SCANPIX

Pirms nedēļas nogalē gaidāmās Brazīlijas prezidenta vēlēšanu otrās kārtas savas vadošās pozīcijas saglabā galēji labējo kandidāts Žairs Bolsonaru, liecina otrdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kuras rezultātus publicējusi ziņu vietne G1, par bijušo armijas kapteini Bolsonaru svētdien grasās balsot 57% aptaujāto, kamēr viņa sāncensim bijušajam Sanpaulu mēram Fernandu Adadam, kurš pārstāv kreiso Strādnieku partiju (PT), priekšroku dod tikai 43% brazīliešu.

Bolsonaru pretinieki apgalvo, ka viņa iespējamā nākšana pie varas apdraudot demokrātiju.

Viņš atzinīgi izteicies par militāro diktatūru, kas pārvaldīja Brazīliju no 1964. līdz 1985. gadam, un solījis ministru amatos iecelt armijas ģenerāļus.

Galēji labējo kandidātam tiek pārmesti arī aizskaroši izteikumi, kurus viņš veltījis sievietēm, melnādainajiem un homoseksuāļiem.

Tomēr daudzus vēlētājus izšķirties par labu Bolsonaru mudinājusi nepatika pret PS, kas iesaistīta pastāvīgos korupcijas skandālos.

Veicot aptauju, sabiedriskās domas pētniecības uzņēmums "Ibope" laikā no 21. līdz 23. oktobrim intervējis 3010 respondentus, un tās statistiskās kļūdas robeža ir plus mīnus divi procentpunkti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu