Maligina meita Nika: “Es domāju, ka viņš nepiedotu Irinai to, ka viņa mani ir nodevusi” (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nika Saveļjeva
Nika Saveļjeva Foto: Ieva Leiniša/LETA

​Pašmāju mediji jau vēstīja, ka starp abām pieaugušajām aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina meitām, Niku un Irinu izveidojušās būtiskas nesaskaņas. Intervijā ar žurnālu “Ieva” Nika Saveļjeva pastāstīja, ka šis “karš” visdrīzāk radies spekulāciju dēļ – viņa uzskata, ka māsai kaut ko “iestāstījuši” juristi, kuri notiekošā rezultātā varētu krietni nopelnīt.

“Jā, ir sākusies cīņa, tikai diemžēl tur nevar būt uzvarētāju. Labumu guvēji būs tikai sveši cilvēki. Beigās mēs - māsas - paliksim bez nekā. Beigās Irina atnāks pie manis ar tukšām kabatām un teiks: bet mēs taču esam ģimene! [..] Es domāju, ka viņš nepiedotu Irinai to, ka viņa ir nodevusi mani. Uzskatu, ka man ir jāatbild uz šo viņas soli. Man nav citas izvēles. Ir jābūt kādai pašaizsardzības reakcijai. Es nevaru klusi noskatīties, kā pret mani noslauka kājas,” atklāja Nika, piebilstot, ka kopš notikušā nav kontaktējusies ar māsu.

Kā jau ziņots, medikamentu ražotājas AS "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina, kurš nomira 2017.gada decembrī, meita Nika Saveļjeva palielinājusi savu līdzdalību "Olainfarm" līdz 7,8%, liecina uzņēmuma paziņojums biržai "Nasdaq Riga".

8.oktobrī AS "Olainfarm" ir saņēmusi akcionāres Nikas Saveļjevas paziņojumu par to, ka no 7.septembra akcionāres līdzdalība ir būtiski palielinājusies līdz 7,8% no sabiedrības balsstiesīgā kapitāla.

Saveļjevai kopumā pieder 1,098 miljoni uzņēmuma akciju.

Jau ziņots, ka Maligina meita Irina Maligina palielinājusi līdzdalību "Olainfarm" kapitālā līdz 7,79%. No 2018.gada 25.septembra Maliginai pieder 1 097 051 "Olainfarm" akcija, kas veido 7,79% no kompānijas balsstiesīgā kapitāla.

"Olainfarm" akciju kapitālu veido kopumā 14 085 078 akcijas 1,4 eiro nominālvērtībā.

Pēc biržas "Nasdaq Riga" datiem, Maliginam tiešā veidā piederēja 26,92% "Olainfarm" akciju, bet netiešā veidā ar SIA "Olmafarm" starpniecību - 42,56% "Olainfarm" akciju.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka septembrī Maligina meitas Irina Maligina, Nika Saveļjeva un Anna Emīlija Maligina saņēma mantojuma apliecības, tādējādi mantojums tika oficiāli sadalīts, taču mantiniecēm vēl bija jāparaksta vienošanās par mantojuma sadali.

Vienlaikus Maligina mantinieces ir noslēgušas vienošanos ar Maligina atraitni Elīnu Maliginu, kura nebija minēta testamentā, par viņai likumīgi pienākošās mantojuma daļas izmaksu. Vienošanās ir konfidenciāla.

"Olainfarm" koncerna apgrozījums 2018.gada pirmajā pusgadā bija 61,844 miljoni eiro, kas ir par 1,4% mazāk nekā pērn attiecīgajā periodā, bet koncerna peļņa palielinājās par 1,5%, sasniedzot 5,786 miljonus eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu