Handbola izlases kapteinis Dude: Spēle ar slovēņiem ir labs izaicinājums

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases handbolists Ingars Dude
Latvijas izlases handbolists Ingars Dude Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vīriešu handbola izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Slovēniju nav ko zaudēt, uzsver valstsvienības kapteinis Ingars Dude.

Latvijas handbolisti trešdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē viesos tiksies ar Slovēniju. Ceturtās apakšgrupas mačs Mariborā sāksies plkst.21.15 pēc Latvijas laika, un tiešraidē to varēs vērot platformā "TVPlay Premium".

Slovēnija pērn pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas, bet šogad Eiropas meistarsacīkstēs apstājās pamatturnīra otrajā kārtā, tiekot klasificēta astotajā pozīcijā.

"Skaidrs, ka spēle ar slovēņiem ir labs izaicinājums. Tā ir augsta līmeņa Eiropas komanda. Šādā spēlē mums nebūs ko zaudēt, neizjūtam nekādu spiedienu un neesam uztraukušies. Saprotam, ka svētdien priekšā ir arī ļoti svarīga spēle pret Nīderlandi,'' Latvijas Handbola federācija (LHF) citē Dudes teikto.

Līnijas spēlētājs neslēpj, ka kvalifikācijas sistēma ir tāda, kurā nozīme būs katriem gūtajiem vārtiem.

''Ja pat neizcīni punktus, ir jādomā par to, lai nospēlētu pēc iespējas labāk. Ja neizdosies uzvarēt, jādara viss, lai būtu pēc iespējas mazāka rezultāta starpība. Ja parādīsies iespēja uzvarēt, darīsim visu, lai to arī paveiktu," uzsver izlases kapteinis.

Viņaprāt, slovēņiem katrā pozīcijā ir ļoti spēcīgi spēlētāji un komanda spēlē radoši.

"Ārējā līnija ir spēcīga, tāpat saspēle, līnijas spēlētāji - visa komanda ir stipra un ļoti labi nokomplektēta. Slovēņiem atšķirībā no mums nav kādu izteiktu līderu. Šī komanda spēlē ātru un fizisku handbolu," atzīmē Dude.

Tajā pašā laikā valstsvienības kapteinis uzskata, ka pret spēcīgām komandām ir iespējas nospēlēt labāk nekā pret sava līmeņa vienībām.

"Pretiniekiem spiediens būs lielāks, kaut kur prātā noteikti ir ierakstījuši sev punktus par uzvaru. Latvijai nav ko zaudēt, turklāt pret lielām komandām esam aizvadījuši labas spēles. Darīsim visu, lai to izdarītu arī šajā spēlē pret Slovēniju," pauž Dude.

Eiropas čempionātam kvalificēsies katras grupas divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas.

"Ir sajūta, ka beidzot varam nopietni pacīnīties par vietu finālturnīrā. Varu apsolīt visiem mūsu līdzjutējiem, ka cīnīsimies katrā epizodē. Celsimies, kritīsim par Latvijas izlasi. Nekad nevaru apsolīt rezultātu, bet to, ka nevienai pretiniecei neko tāpat neatdosim, gan varu," atzīmē Dude.

Eiropas čempionāta finālturnīram jau kvalificējušās tā organizatores Zviedrija, Austrija un Norvēģija, kā arī esošā Eiropas čempione Spānija. 2020.gadā Eiropas čempionātā pirmoreiz piedalīsies 24 valstu izlases (iepriekš - 16). Eiropas čempionāta finālturnīrs norisināsies no 2020.gada 10. līdz 26.janvārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu