"Neon Saturdays" laiž klajā jaunu singlu un spocīgu video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"Neon Saturdays" laiž klajā jaunu singlu un patiesi spocīgu videoklipu
"Neon Saturdays" laiž klajā jaunu singlu un patiesi spocīgu videoklipu Foto: publicitātes

Siguldas grupa “Neon Saturdays” šoruden piesaka sevi ar vēl vienu singlu no 9. novembrī gaidāmā grupas otrā albuma “Freaks In The Ocean”. Dziesma “Gravity” vēsta par mūsdienu cilvēkam raksturīgo steigu un tieksmi pēc panākumiem, savukārt iespaidīgais videoklips daudziem varētu sagādāt pirmo izbīli Helovīna priekšvakarā.

Grupas jaunais singls nācis klajā 23. oktobrī.

“Šai dziesmai būtu jāpamudina cilvēki rūpīgāk izvērtēt savas dzīves dinamiku – ikdienas ritmus, uzvedību, neskaitāmos ieradumus, kuri ved mūs konkrētā virzienā. Vai tieksme pēc kārotajiem materiālajiem labumiem, emocionālā stāvokļa ir attaisnojama, ja tā pāraug fanātismā un vienu pēc otra sagrauj tagadnes mirkļus?” komentēja grupas līderis Andris Ēvelis.

“Dziesma ir par ambiciozu cilvēku, kuram ir grūtības pieņemt faktu, ka reālajā pasaulē iespējām ir limitācijas un vēlamais rezultāts prasa laiku. Tā noslēdzas ar personas apzināšanos, ka dzenoties pēc vēlmēm, nedrīkst upurēt sirdsmieru un mīlestību,” viņš piebilst.

Savukārt par godu albuma iznākšanai Latvijā ieplānoti divi vērienīgi prezentācijas koncerti Valmierā, Valmieras koncertzālē (16. novembris) un Rīgā, RISEBA Arhitektūras un mediju centra H2O 6 zālē (23. novembrī).

Biļetes iegādājamas visās “Biļešu servisa” tirdzniecības vietās un internetā.

Videoklipam iedvesmo šausmenes un zinātniskā fantastika

Skanējuma ziņā “Gravity” atgādina vecu, mazāk populāru zinātniskās fantastikas kinofilmu mūziku, savukārt “Neon Saturdays” videoklips kārtējo reizi pārsteidz.

Tajā grupas puiši pamanās ar pēdām noturēties pie griestiem, ieņemot baisu, šķietami ļaunu un teju dēmonisku būtņu lomas.

Videoklips, kuram grupa iedvesmojusies no leģendārās šausmu filmas “Blēras ragana” (The Blair Witch Project) un klasiskām zinātniskās fantastikas kosmosa filmām, tika filmēts speciāli pielāgotā lokācijā un pavisam noteikti būs viena no interesantākajām lietām, ko šoruden gadīsies noskatīties.

Singla tapšanā piedalās britu meistari

Grupas jaunais singls “Gravity” tapis ciešā sadarbībā ar talantīgo producentu Levisu Gardineru. Skotu izcelsmes producents iepriekš par sevi licis skaļi runāt, sadarbojoties ar britu dziedātāju Eliju Goldingu un 2016. gada britu “X Factor” uzvarētāju Metu Teriju.

Pie “Neon Saturdays” jaunā ieraksta kopējā skanējuma strādājis talantīgais Lielbritānijas studijas “Metropolis” skaņu inženieris Endijs Baldvins (Andy “Hippy” Baldwin).

Baldvins iepriekš sadarbojies ar tādiem pasaules mūzikas grandiem kā “The Who”, “Oasis” un Robijs Viljamss.

Pašmāju grupas dziesmas izskan arī ārzemēs

Grupas iepriekšējie singli “Get Up” un “Phoenix” izskanējuši arī vairākās ārvalstu radio stacijās Vācijā, Austrijā, Šveicē un Lielbritānijā.

Rokgrupa „Neon Saturdays” dibināta 2012. gadā. Tās pastāvēšanas laikā ir iznācis debijas albums un vairāki singli.

Koncertturnejās vairākkārt apceļotas Baltijas valstis un Lielbritānija, kur 2015. gadā grupa, kā vieni no pirmajiem Latvijas pārstāvjiem, spēlēja prestižajā Eiropas jauno mūziķu festivālā „The Great Escape”.

2016. gadā, Siguldas festivāla “Sunset Festival” ietvaros “Neon Saturdays” iesildīja festivāla galvenos māksliniekus – angļu rokgrupu “James”, savukārt 2018. gada vasarā grupa iesildīja pasaulslaveno ASV dziedātāju LP (Laura Pergolizzi).

Par „Neon Saturdays” mūziku savulaik ļoti atzinīgi izteicies arī Tims Freizers – „British Academy of Songwriters and Authors” (BASCA) valdes pārstāvis un starptautiski pazīstams dziesmu autors, kurš sacerējis kompozīcijas tādiem māksliniekiem kā Tīna Tērnere, Billijs Maijers un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu