"KPV LV" tomēr neplāno piedalīties valdības veidošanas darba grupās (34)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" pārstāvis - premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.
Partijas "KPV LV" pārstāvis - premjera amata kandidāts Aldis Gobzems. Foto: Evija Trifanova/LETA

"KPV LV" tomēr neplāno piedalīties valdības veidošanas tematiskajās grupās, kuru norise plānota ceturtdien un piektdien, žurnālistiem sacīja "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

Politiķis norādīja, ka darbam jānotiek iespējami plašākā formātā, tomēr Jaunā konservatīvā partija (JKP) jau pauda, ka tajās nepiedalīsies, ja tur darbosies arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS). Līdz ar to arī "KPV LV" neredz iespēju piedalīties sanāksmē, nesaprotot, tā formātu, teica Gobzems. Viņš skaidroja, ka "KPV LV" arī negribētu, lai šādā veidā tikšanās tiktu nepareizi uztvertas kā mājieni par jaunās koalīcijas aprisēm.

Tāpat "KPV LV" neredz nepieciešamību pirms 6.novembra satikties 13.Saeimā ievēlētajiem deputātiem, kā to rosina JKP.

"Attīstībai/Par!", kas iniciēja šādas tematisko grupu sanāksmes, tās neplāno atcelt, aģentūrai LETA sacīja politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs Daniels Pavļuts. Viņš norādīja, ka vakar "KPV LV" bija atbalstoši par šādu darba grupu norisi. "Kas noticis pa vienu dienu, man ir grūti komentēt," teica Pavļuts.

Pirmās šādas darba grupas sanāksme paredzēta rīt plkst.12, kad partijas diskutēs par veselības aprūpes reformu.

"Jaunās Vienotības" politiķis Arvils Ašeradens pēc tikšanās ar "KPV LV" žurnālistiem sacīja, ka "Jaunā Vienotība" ir atvērta sarunām, tomēr vēl lems par dalību šajās tematiskajās grupās. Savukārt JKP ierosinātajai sarunai "Jaunā Vienotība" plānojot atsaukties.

Kā ziņots, lai vienotos par topošās valdības darbu, bija iecerēts organizēt ekspertu grupas, kas diskutētu par sešām tēmām - veselības aprūpes reformu, izglītības jomu, tiesiskuma un drošības jautājumiem, transporta un infrastruktūras tēmu, obligātā iepirkuma komponentes problēmas risinājumu un reģionālo reformu.

Otrdien Pavļuts pēc tikšanās ar "KPV LV" pārstāvjiem informēja žurnālistus, ka ir vairāki jautājumi, kuras prasa tūlītēju detalizētāku izstrādi, līdz ar to partneriem tiks piedāvāts sešu tematisko grupu tikšanās formātu. Trīs jaunās partijas varētu savstarpēji vienoties, kā uzņemties līderību par šīm jomām atbilstoši prioritātēm, skaidroja Pavļuts.

Šorīt intervijā Latvijas Televīzijai Pavļuts apgalvoja, ka "KPV LV" piedāvājumam atsaukusies, bet JKP vēl nav sniegusi atbildi.

Vienlaikus JKP mudinājusi tikties 13.Saeimā ievēlētos deputātus, lai apmainītos ar domām par jaunās valdības veidošanas procesu. "Vēlamies mainīt līdzšinējo Latvijas politisko kultūru un aicināt uz atklātu un tiešu diskusiju visus Saeimā ievēlētos deputātus no piecām Saeimā ievēlētajām partijām, kuras mēs redzam nākamās koalīcijas kodolā," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauda JKP valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu