Partijas vēl plāno vienoties par 13.Saeimas un komisiju vadību (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"KPV LV" pārstāvis - premjera amata kandidāts Aldis Gobzems (no kreisās) un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" pārstāvis ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc starppartiju sarunām "KPV LV" birojā
"KPV LV" pārstāvis - premjera amata kandidāts Aldis Gobzems (no kreisās) un partiju apvienības "Jaunā Vienotība" pārstāvis ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens atbild uz žurnālistu jautājumiem pēc starppartiju sarunām "KPV LV" birojā Foto: Edijs Pālens/LETA

Politiskie spēki pagaidām vēl nenosauc iespējamo Saeimas Prezidija sastāvu un apsver iespēju vienoties par pagaidu risinājumu.

"KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems pēc tikšanās ar "Jaunās Vienotības" pārstāvjiem žurnālistiem sacīja, ka 13.Saeimā ievēlētie politiskie spēki tiksies 30.oktobrī, lai risinātu jautājumu "vismaz par pagaidu Prezidiju un pagaidu komisiju vadību".

"Jaunās Vienotības" līderis Arvils Ašeradens sacīja, ka "sākam arvien vairāk zaudēt pārliecību, ka 6.novembrī būs koalīcija". Tomēr Saeimai jābūt darbspējīgai, līdz ar to 30.oktobrī plānota Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) sasaukta tikšanās, kurā politiskie spēki diskutēs par Prezidiju un parlamenta komisiju vadību.

Ašeradens apliecināja, ka partijas apspriež iespēju paplašināt Prezidiju - noteikt ka tajā darbosies visu septiņu Saeimas frakciju pārstāvji. Taču šādu izmaiņu īstenošanai ir nepieciešami likuma grozījumi, bet tas būs jaunās Saeimas jautājums.

Kā aģentūru LETA informēja Saeimas priekšsēdētājas padomnieks Jānis Tomels, 30.oktobrī plkst.15 parlamenta Viesu zālē notiks 13.Saeimā ievēlēto politisko organizāciju pārstāvju sanāksme. Tajā tiks izskatīti jautājumi, kas saistīti ar 13.Saeimas pirmās sēdes sasaukšanas laiku, darba kārtību un sēdes norisi, kā arī, lai vienotos par ievēlēto pārstāvju izvietojumu Saeimas sēžu zālē. Sēdi vadīs 12.Saeimas priekšsēdētāja, piedalīties aicināti pa diviem pārstāvjiem no katra ievēlētā politiskā spēka.

Sanāksmē risinās arī organizatoriskus jautājumus, piemēram, par fotografēšanos deputātu apliecībām un par iespēju jaunievēlētajiem deputātiem vēl pirms 13.Saeimas sanākšanas iepazīties ar balsošanas sistēmu Saeimas Sēžu zālē.

Kā ziņots, pašlaik valdības veidošanas sarunās iniciatīvu uzņēmušies trīs politiskie spēki - "KPV LV", Jaunā konservatīvā partija un apvienība "Attīstībai/Par!".

Pagaidām gan sarunās nav iezīmējies konkrēts premjera kandidāts, par kuru varētu vienoties partijas, kā arī nav skaidrs koalīcijas sastāvs. Vienlaikus visas partijas, kas piedalās valdības veidošanas sarunās, izslēdz iespēju veidot valdību ar "Saskaņu".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu