Par € 775 000 sadārdzināsies Jelgavas brīvdabas estrādes būvniecība

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jelgavas domes deputāti ceturtdien, 25.oktobrī, lems par papildu 775 000 eiro piešķiršanu Jelgavas brīvdabas estrādes būvniecības projektam, pavēstīja pašvaldība.

Papildu finansējums tiks piešķirts estrādes akustikas sistēmas uzlabošanai un pārseguma membrānai. Sākotnēji membrāna bija iecerēta tāda pati kā publiskajai slidotavai Pasta salā, taču vēlāk pieņemts lēmums izvēlēties cita tipa pārsegumu, kuram tiek dota 15 gadu garantija, kā arī tam ir aizsardzība pret pelējumu un atklātu liesmu.

"Ņemot vērā, ka topošā brīvdabas estrāde ir unikāls objekts ne tikai Latvijas, bet visas Baltijas mērogā, izmaiņas projekta finansējumā ir pamatotas, turklāt tās nodrošinās iespēju izbaudīt mūziku un pasargās estrādi no vides nevēlamās iedarbības," Jelgavas pilsētas pašvaldības Finanšu komitejas sēdē skaidroja Jelgavas pilsētas pašvaldības Attīstības un pilsētplānošanas pārvaldes vadītāja Gunita Osīte.

Lai nodrošinātu izmaksu palielinājumu projekta īstenošanai, Jelgavas pilsētas domes deputāti ceturtdien sēdē lems par pašvaldības aizņēmuma apjoma palielināšanu. Kopumā estrādes izbūvei pašvaldība aizņemsies 1 990 320 eiro. Aizņēmumu plānots ņemt Valsts kasē vai komercbankā uz 30 gadiem, pamatsummas atmaksu sākot 2021.gadā.

Projekta budžets pirms sadārdzinājuma bija 2 120 427 eiro, no kuriem 500 000 eiro ir Valsts budžeta līdzfinansējums. Jelgavas pilsētas pašvaldības līdzfinansējums projektā bija 1 620 427 eiro - 25% jeb 405 107 eiro no tiem ir budžeta līdzekļi, bet aizņēmuma līdzekļi - 1 215 320 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu