Latvietis piedalīsies pasaules čempionātā lidošanā vēja tunelī

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latviešu lidotājs Toms Īvāns
Latviešu lidotājs Toms Īvāns Foto: Publicitātes foto

Latviešu lidotājs Toms Īvāns (26) piedalīsies pasaules čempionātā lidošanā vēja tunelī - "3rd FAI World Cup of Indoor Skydiving", kas notiks no 25. līdz 28. oktobrim Bahreinas vēja tunelī "Gravity Indoor Skydiving". Vairāk nekā 300 pasaules labākie lidotāji gan individuālajās, gan komandu disciplīnās sacentīsies ne tikai par titulu iegūšanu, bet arī par naudas balvām 200 000 ASV dolāru apjomā.

"Indoor skydiving jeb lidošana vēja tuneļos šobrīd ir viens no visstraujāk augošajiem sporta veidiem pasaulē. Tāpēc ar katru gadu, parādoties arvien vairāk spēcīgiem lidotājiem, cīņa paliek grūtāka. Es pārstāvēšu Latviju freestyle klasē, kas nosacījumu ziņā ir vissarežģītākā no visām. Esmu sagatavojis horeogrāfisku priekšnesumu, kur tiks vērtēta ne tikai horeogrāfija, bet arī triku sarežģītība un to sinhronitāte ar mūziku," norāda Īvāns.

Latviešu lidotājs Toms Īvāns
Latviešu lidotājs Toms Īvāns Foto: Publicitātes foto

"Aerodium" lidotājs Īvāns ar lidošanu profesionāli nodarbojas kopš 2012. gada un ir kļuvis par vienu no pasaulē pieredzējušākajiem lidotājiem un šovmeņiem. Īvāns ir bijis Toma Krūza personīgais treneris nesen iznākušās filmas "Mission Impossible: Fallout" lidošanas ainu uzņemšanā, uzstādījis Pasaules Ginesa rekordu, izpildot visvairāk triku vienas minūtes laikā vēja tunelī, izstrādājis horeogrāfiju un kā lidotājs atveidojis Jack Sparrow lomu Šanhajas Disnejlendas šovā "Karību jūras pirāti", ieguvis godalgotas vietas dažādu mērogu lidošanas sacensībās, kā arī kā lidošanas instruktors, šovmenis un treneris piedalījies dažādos "Aerodium" projektos ASV, Kanādā, Ķīnā, Argentīnā, Peru, Somijā, Dānijā, Spānijā un citur.

Latviešu lidotājs Toms Īvāns
Latviešu lidotājs Toms Īvāns Foto: Publicitātes foto

Sacensības notiks "Gravity Indoor Skydiving", kas ir "Aerodium" franšīzes tunelis, radīts pēc Bahreinas karaliskās ģimenes pasūtījuma. "Mums ir ļoti liels gods, ka tieši mūsu būvētais vēja tunelis ir izvēlēts kā visatbilstošākais sacensību prasībām pasaules gaisa sportu federācijas (FAI - Fédération Aéronautique Internationale) rīkotajā konkursā par iespēju organizēt pasaules čempionātu. Federācija izvērtē ne tikai vēja tuneļu unikālās īpašības un tehnisko parametru atbilstību, bet arī komandas spēju organizēt šāda līmeņa sacensības," norāda "Aerodium" mārketinga vadītāja Līga Gablika.

"Aerodium" ir vertikālo vēja tuneļu ražotājs izklaides, šovbiznesa un militārajām nozarēm. Uzņēmuma radītie vēja tuneļi izmantoti vairāk nekā 40 pasaules valstīs, tai skaitā ASV, Kanādā, Ķīnā, Argentīnā, Spānijā, Itālijā, Indonēzijā, Marokā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Lielbritānijā un citur. "Aerodium" klientu vidū ir tādi pasaules zīmoli kā Disneyland, Warner Brothers, Red Bull, Mercedes Benz, Guinness World Records, Superman Returns un citi. Kopš 2016. gada uzņēmums attīsta savu franšīžu tīklu, kas veiksmīgi darbojas ASV, Ķīnā, Bahreinā, Slovēnijā, Ēģiptē un citur.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu