Speciālistu trūkuma dēļ bērni Liepājā spiesti mocīties ar zobu problēmām (5)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka / LETA

Bērniem līdz 18 gadu vecumam zobu ārstēšanu apmaksā valsts, taču dažās Latvijas pilsētās, tostarp Liepājā, trūkst bērnu stomatologu. Lai situāciju kaut mazliet vērstu par labu, šonedēļ Liepājā viesojas zobārstniecības autobuss, vēstī TV Kurzeme.

Zobārstniecības autobuss ierasti darbojas vietās, kur zobārsts nav pieejams, piemēram, lauku apvidos, bet šonedēļ tas viesojas vēju pilsētā, Liepājā, kur akūti trūkst bērnu zobārstu.

Taču jāpiebilst, ka no apmēram 900 bērniem, kuri rindā pie zobārsta gaida jau no šā gada janvāra, mobilais kabinets apkalpot varēs tikai 34. 

Kā norāda Veselības ministrijas pārstāvis Andis Paeglītis, ir skaidrs, ka ar mobilā autobusa vizīti Liepājā problēma netiks atrisināta, taču tā situāciju var kaut nedaudz uzlabot.

Mobilā kabineta ārste Tatjana Nagle stāsta, ka nereti bērniem bojātos zobus gluži vienkārši nākas izraut, jo ārstēšanai ir par vēlu.

"Bērni staigā ar caurumiem zobos gadiem. Kad bērns beidzot tiek atvests pie zobārsta, lielākais, ko varu darīt lietas labā, ir bojāto zobu izraut," skaidro Nagle.

Lai atrisinātu bērnu stomatologu trūkumu Liepājā, plānots īstenot pilotprogrammu, attīstot ģimenes zobārstniecību pilsētā, proti, aicinot zobārstus pieņemt savu pieaugušo pacientu bērnus.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu