"Barcelona" pārspēj "Inter"; "Liverpool" grauj "Crvena zvezda"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Robertu Firminu (no kreisās) un Džerdans Šakiri
Robertu Firminu (no kreisās) un Džerdans Šakiri Foto: AFP/LETA

Arī nespēlējot komandas lielākajai zvaigznei, argentīniešu uzbrucējam Lionelam Mesi, Spānijas futbola grands "Barcelona" trešdien UEFA Čempionu līgas mačā savā laukumā ar 2:0 (1:0) pārspēja Milānas "Inter" no Itālijas.

Šīs B grupas spēles rezultātu 32.minūtē atklāja Rafinja, bet spēles 83.minūtē pārsvaru dubultoja Žordi Alba.

Šajā mačā nepiedalījās "Barcelona" Mesi, kurš ir lauzis roku un spēlēt nevarēs vairākas nedēļas. Trauma viņam liegs piedalīties arī principiālajā Spānijas čempionāta duelī pret Madrides "Real".

Pirms tam šīs grupas ietvaros franču vārtsargs Igo Lorī trešdien tika noraidīts no laukuma, kamēr viņa pārstāvētā Anglijas komanda Totenhemas "Hotspur" viesos nospēlēja 2:2 (1:1) ar Eindhovenas PSV no Nīderlandes.

Pirmajā puslaikā abas vienības apmainījās gūtiem vārtiem, bet 55.minūtē "Hotspur" futbolistus vadībā izvirzīja Herijs Keins.

Anglijas komanda ilgi atradās vadībā, bet 79.minūtē sarkano kartīti par pretinieka klupināšanu saņēma Lorī. Tiesa, mazākumā spēlējošā "Hotspur" uzvaru tā arī nespēja nosargāt, jo trīs minūtes līdz pamatlaika beigām neizšķirtu panāca Lūks de Jongs.

Pēc pirmā apļa jeb trim kārtām B grupas vadībā ar maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem trīs mačos ir "Barcelona", kamēr sešus punktus iekrājusi "Inter". Savukārt pa vienam punktam ir "Hotspur" un PSV.

Tikmēr C grupā no zaudējuma trešdien izglābās Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain" (PSG), kas savā laukumā nospēlēja 2:2 (0:1) ar Itālijas klubu "Napoli".

PSG futbolisti 77.minūtē nonāca iedzinējos ar 1:2, kad viesus no Itālijas vadībā izvirzīja Drīss Mertenss, tomēr mājiniekiem bija lemts panākt neizšķirtu, jo 93.minūtē vārtus guva argentīnietis Anhels di Marija.

Otrā šīs grupas mačā "Liverpool" no Anglijas savu skatītāju priekšā ar 4:0 (2:0) sagrāva Serbijas klubu Belgradas "Crvena zvezda".

Uzvarētāju sastāvā divus vārtus iesita ēģiptietis Mo Salāhs, kamēr pa reizei precīzi bija Sadio Manē un Robērtu Firminu.

C grupā pēc trim kārtām "Liverpool" kontā ir seši punkti, kamēr piecus punktus iekrājusi "Napoli". Ar četriem punktiem seko PSG, bet viens punkts ir "Crvena zvezda" rēķinā.

Savukārt A grupā pie trešās uzvaras trīs spēlēs tikusi Vācijas komanda Dortmundes "Borussia", kas savā laukumā ar 4:0 (1:0) negaidīti pārliecinoši uzveica Madrides "Atletico" no Spānijas.

Uzvarētāju sastāvā ar diviem precīziem raidījumiem atzīmējās Rafaels Gerreiru.

Tikmēr otrā grupas mačā Tjerī Anrī nesen pārņemtā Francijas komanda "Monaco" viesos nospēlēja 1:1 (1:1) ar Beļģijas vienību "Club Brugge", abām tiekot pie pirmā punkta turnīrā.

Līdz ar to Anrī vēl joprojām nav ticis pie pirmās uzvaras ar "Monaco" klubu.

Grupas kopvērtējumā maksimāli iespējamos deviņus punktus guvusi "Borussia", kamēr seši ir "Atletico" kontā, bet tabulu ar vienu punktu noslēdz "Monaco" un "Club Brugge".

Visbeidzot D grupā otro uzvaru izcīnījusi Portugāles vienība "Porto", kas viesos ar 3:1 (2:1) uzvarēja Maskavas "Lokomotiv" no Krievijas. Jau spēles desmitajā minūtē mājinieki pamanījās nerealizēt 11 metru soda sitienu, turklāt noslēdzošās 15 minūtes viņi pavadīja mazākumā.

Tikmēr otrā šīs grupas mačā Turcijas klubs Stambulas "Galatasaray" savā laukumā nospēlēja 0:0 (0:0) ar Vācijas vienību Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Apakšgrupu turnīrā tiks aizvadītas divu apļu spēles, pēc kurām katras grupas divas labākās komandas tiks izslēgšanas spēlēs, trešo vietu ieguvējas pārcelsies uz UEFA Eiropas līgu, bet katras grupas vājākajai vienībai Eirokausu sezona būs noslēgusies.

UEFA Čempionu līgas grupu kārtas pēdējās spēles tiks aizvadītas 11. un 12.decembrī.

Izslēgšanas spēles sāksies nākamā gada februārī, bet fināls notiks 1.jūnijā Madridē.

Iepriekšējā sezonā par čempioni tika kronēta Madrides "Real", kas Kijevā ar rezultātu 3:1 pārspēja "Liverpool" vienību. Madrides "Real" kļuva par pirmo komandu, kam UEFA Čempionu līgā kopš tās izveidošanas izdevies uzvarēt trīs gadus pēc kārtas. Tāpat karaliskais spāņu klubs pie šīs trofejas tika ceturto reizi pēdējo piecu gadu laikā.

Madrides "Real" ir visu laiku titulētākā Eiropas prestižākā klubu kausa dalībniece, par Vecā kontinenta labāko komandu kļūstot 13 reizes. Kopš Čempionu līgas izveides, kas notika 1992./1993.gada sezonā, "Real" spēlētāji trofeju virs galvas cēluši septiņas reizes. Spānijas galvaspilsētas klubam šī bija 16.reize Eiropas klubu nozīmīgākā turnīra finālā, kurā viņi zaudējuši vien trīs gadījumos, pēdējo reizi 1981.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu