Ziemeļkorejas ģenerālis: Phenjana vēlas panākt stabilu mieru

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Viens no galvenajiem Ziemeļkorejas ģenerāļiem paziņojis, ka viņa valsts vēlas panākt stabilu mieru un pārvērst Korejas pussalu "miera un labklājības šūpulī".

Tautas bruņoto spēku viceministrs ģenerālis Kims Hjonjons ceturtdien aizsardzības forumā Pekinā paziņoja, ka Phenjana vēlas sniegt ieguldījumu drošībai Āzijā un pasaulē.

Pēc viņa teiktā, Ziemeļkoreja ievēro vienošanās, kas noslēgtas ar Dienvidkoreju un ASV, ieskaitot ar ASV prezidentu Donaldu Trampu jūnija samitā Singapūrā panākto vienošanos par Korejas atbrīvošanu no kodolieročiem.

Dienvidkorejā februārī notikušās ziemas olimpiskās spēles iezīmēja zināma atkušņa sākumu līdz šim izolācijā dzīvojušās Ziemeļkorejas attiecībās ar ārpasauli, arī kaimiņvalsti Dienvidkoreju un ASV.

Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu