Jaunos mediķus varētu apmācīt droši vadīt auto (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Ķipsts/LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) plāno iniciēt sarunas ar medicīnas koledžām, lai tās savā mācību saturā iekļautu drošu braukšanu, kas mediķiem vēlāk noderētu, pašiem vadot ātrās palīdzības automašīnu, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja dienesta direktore Liene Cipule.

Viņa norādīja, ka, ņemot vērā kopējās darba tirgus tendences, ir jādomā par iespējami efektīvāku darba nodrošināšanu ierobežotu cilvēkresursu apstākļos. "Mēs plānojam tikties arī ar koledžām, ar kurām ir iecerēts pārrunāt, kādā veidā šīs braukšanas apmācības varētu tikt iekļautas mācību saturā," stāstīja Cipule.

NMPD vadītāja skaidroja, ka patlaban tiem ārstiem, kuri pilotprojekta laikā paši vada ātrās palīdzības mašīnas, specializētās braukšanas apmācības nodrošina pats dienests.

Cipule uzsvēra, ka visi finanšu resursi, ko NMPD ietaupa, uzticot mediķiem pašiem vadīt operatīvo transportlīdzekli, tiek novirzīti šo mediķu atalgojumam, kā rezultātā arī paši darbinieki ir ieguvēji.

Kā ziņots, kopš 1.jūlija NMPD īsteno pilotprojektu, kurā dienas laikā lielajās pilsētās uz izsaukumiem dodas brigādes ar diviem mediķiem, kuri paši arī vada transportlīdzekli. NMPD vadītāja paudusi apmierinātību ar šā projekta sekmīgu norisi, norādot, ka nākotnē šādu brigāžu skaitu varētu palielināt.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu