Vējonis līdz 6.novembrim jaunus lēmumus par topošo valdību nepieņems (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no kreisās) un Ministru prezidents Māris Kučinskis tikšanās laikā Rīgas pilī.
Valsts prezidents Raimonds Vējonis (no kreisās) un Ministru prezidents Māris Kučinskis tikšanās laikā Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nekādus jaunus lēmumus attiecībā uz topošo valdību līdz 6.novembrim nepieņems, norāda Valsts prezidenta kancelejā.

Tomēr kancelejā skaidroja - Vējonis jau iepriekš minējis, ka gaida, ka turpmākajā politisko partiju konsultāciju laikā tiks panākta vienošanās par vairākuma atbalstu vienam no trim kandidātiem, kā arī uzsvēris, ka saskaņā ar Satversmi Valsts prezidents rīkojumu par nākamā Ministru prezidenta aicināšanu varēs izdot tikai pēc tam, kad līdz ar jaunievēlētās Saeimas sanākšanu uz pirmo sēdi 6.novembrī būs atkāpies esošais Ministru kabinets.

Kā vēstīts, partijas "KPV LV" politiķis Aldis Gobzems trešdien sacīja, ka prezidentam būtu jānosauc labākais iespējamais premjera kandidāts, paužot pārliecību, ka tas dotu partiju sarunām jaunu dinamiku.

Vējonis aizvadītajā piektdienā paziņoja, ka pēc notikušajām konsultācijām ar politiskajām partijām turpinās izvērtēt Gobzema, Jāņa Bordāna (JKP) un Arta Pabrika (Attīstībai/Par!") kandidatūras Ministru prezidenta amatam.

Valsts prezidents gaida, ka turpmākajā politisko partiju konsultāciju laikā tiks panākta vienošanās par vairākuma atbalstu vienam no šiem kandidātiem.

Valsts prezidents izvirzīs tikai tādu Ministru prezidenta amata kandidātu, par kuru nebūs šaubu par viņa iespējām saņemt atļauju pieejai valsts noslēpumam. Lai noskaidrotu iespējamību saņemt atļauju pieejai valsts noslēpumam, tikšanās laikā Valsts prezidents aicināja visus trīs potenciālos premjera amata kandidātus iesniegt nepieciešamos dokumentus.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu